UDSALG og en masse gode tilbud: Se den nye avis her
UDSALG og en masse gode tilbud: Se den nye avis her
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne

Objektiv

Uanset om man er professionel fotograf eller nybegynder, vil man altid kunne drage fordel af objektiver tilpasset eget brug. Det kan være, at du foretrækker landskabsbilleder, portrætter eller sportsbilleder. Forskellige motiver kræver forskellige objektiver for det bedst mulige resultat. Vi har objektiverne, som passer til både den professionelle fotograf og til hobbyfotografen, som ønsker at optimere og udvikle sin fotografering.


  • Et teleobjektiv fungerer som en kikkert og kan tage nærbilleder af motiver langt væk. Det benyttes ofte ved dyrefotografering. Ved dette vil billedevinklen blive lille, og skarpheden mere følsom for bevægelser i kameraet. Derfor er det en fordel med stativ, når man skal bruge teleobjektiv - for klarest mulige billeder.
  • Et vidvinkelobjektiv har den egenskab, at synsfeltet bliver bredere end med et normalobjektiv. Dette er velegnet til landskabsbilleder, eller til hvis du ønsker at tage et billede af hele familien rundt om bordet uden at skulle gå alt for langt væk. Der findes også specielle objektiver, som giver en stor vinkel. Gerne på 180°, et såkaldt fisheye-objektiv. Se alle vidvinkelobjektiver her.
  • Et makroobjektiv kan afbillede et motiv i forholdet 1:1. Dette objektiv lader dig tage nærbilleder af små objekter som blomster og insekter. Brændvidden bestemmer hvor langt væk fra motivet, du kan stå og stadigt få fuld makrogengivelse. Jo længere brændvidde, desto større arbejdsafstand får du.
  • Et zoomobjektiv medfølger ofte, når du køber et kamera. Her får du mange brændvidder i samme objektiv, og du slipper for færre objektiver for at dække dine behov. Zoomobjektiver har altid to brændvidder angivet, hvilket viser, hvor stort zoomområde objektivet har.
  • Fastobjektiverne er mindre og lettere, og har normalt bedre lysstyrke end zoomobjektiver. Dette giver mulighed for at tage billeder under dårlige lysforhold. Herudover åbner det for mange kreative muligheder. Altså kan man ikke zoome, men må flytte sig i forhold til motivet.


Sidst opdateret 04-11-14 14:52:34