Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Elgiganten hjælper dig med at finde den bedste tablet

Forskellene på en Android-tablet og en iPad

Tablets og iPads er utroligt populære og bruges ofte i skolen. Og de er også nyttige, når du laver lektier. Men hvad er egentlig forskellen mellem en Android tablet og en iPad? Og hvilken en af dem passer bedst til dig?

Vi forklarer forskellene

En tablet med Android er nem at tilpasse, som du vil have den

”Den største forskel mellem en Android tablet og en iPad er, at de har forskelligt operativsystem, hvilket, lige som på computere og mobiltelefoner, har stor påvirkning på brugeroplevelsen”, siger Christoffer Dybendahl, produktchef hos Elkjøp-koncernen, hvori Elgiganten er en del.

Tablets fra Samsung, Lenovo og Huawei bruger Android, der er udviklet af Google. Mens iPads bruger iOS, som er udviklet af Apple.

”Med Android har du reelt set uendelige muligheder for at tilpasse din tablet til dine præferencer, når det bl.a. gælder udseende, knapper, lysstyrke og ydeevne. Desuden har Android den fordel, at det lader dig bruge ekstra hukommelseskort”, mener Dybendahl.

En iPad er nem at bruge og fuldkommen integreret med iPhone og iMac

Apples operativsystem, iOS, er fuldkommen integreret med iPhones og iMacs og let at bruge. Apple er gode til at få de tekniske finesser til at virke på de fleste af deres enheder, når et nyt operativsystem udgives.

”En iPad koster normalt mere end en Android tablet – og det kan i tilfælde være berettiget pga. en højere kvalitet. Du kan få en Android tablet til under 2.000 kroner – i visse til under 1.000 kroner, mens den billigste iPad stadig koster over 3.000 kroner”, siger Dybendahl.

Hvilken er bedst? En Android tablet eller en iPad?

Hvilken er bedst? En Android tablet eller en iPad?

Når det drejer sig om, hvilken du bør vælge, en Android tablet eller en iPad, så er rådet fra Dybendahl at tage hensyn til hvilke enheder, du allerede har.

Et godt råd er derfor at vælge samme operativsystem, som du har på din mobiltelefon. Dermed bliver alt indhold, som f.eks. apps, billeder og kontakter, automatisk synkroniseret, og enhederne vil kunne arbejde optimalt sammen. En anden fordel er, at du slipper for at skulle lære et nyt system at kende, da knapper, apps og funktioner er de samme på tablets og telefoner.

 De mest populære tablets

De mest populære tablets

”I det øverste segment er Samsung Galaxy Tab S3, Microsoft Surface Pro og iPad Pro utivlsomt de mest populære blandt vores kunder. I mellemsegmentet er Samsung Galaxy Tab A, Lenovo Tab 4 Plus, Huawei M5 og iPad mest populære. Og i budgetsegmentet sælger Lenovo Tab 4, Huawei Mediapad T3 og Lenovo Tab 3 godt”, fortæller Dybendahl.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: