Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Bærbar computer med forskellige enheder tilsluttet

Ny bærbar computer? Sørg for, at du får de porte, du har brug for

De fleste bærbare computere har flere forskellige tilslutningsmuligheder på siderne. Her er de porte, du har brug for at kende til.

USB

USB er den mest almindelige port på en bærbar eller stationær computer, og du kender den sikkert også fra dine telefons opladningskabel. USB har udviklet sig meget gennem årene, da bærbare computere bliver slankere. Nu kommer USB-porten i type A, B og C.

Læs mere om de bedste funktioner på nye bærbare computere her!

Computer med USB-stik

USB-A

Denne firkantede type USB er den mest almindelige port. Sørg for, at din næste bærbare computer har mindst et par USB-A-porte, og kig efter farven inde i porten. Det er bedst hvis nogle af portene er blå indeni eller har mærkatet SS for Super Speed ved siden af dem. Dette indikerer en port, der er i stand til at levere hurtigere overgange og er ideel til eksterne harddiske. Til tastaturer og mus er en almindelig USB-A tilstrækkelig.

Computer med USB-stik

USB-C

USB type C er mindre end USB-A og har afrundede kanter. Den håndterer hurtigere overførselshastigheder og højere elektriske strømme. Derfor foretrækkes det af bærbare producenter i dag. Hvis der er et lynikon på en USB-C-port, er det faktisk en Thunderbolt-forbindelse. Dette fungerer på samme måde som USB-C.

Vil du læse mere om USB-standarder?

Thunderbolt-stik

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3-porten ligner USB Type C-porte. Men vær opmærksom på, at de ikke fungerer på helt samme måde. Thunderbolt 3-porten kan fungere som en USB-Type C-port, men ikke omvendt. Thunderbolt 3-portens styrke er hastigheder på helt op til 40 GB/sek. Hvilket er forklaringen på lyn-ikonet.

Computer med HDMI

HDMI

HDMI er den mest almindelige måde at overføre lyd og video fra din bærbare computer. Både lyd- og videosignaler sendes til dit tv, computerskærm eller projektor. Selv videosignaler med 4K-opløsning kan sendes fra HDMI-porten. Men grafikkortet og skærmopløsningen bestemmer stadig billedkvaliteten på din skærm.

Computer med audio jack-port og hovedtelefoner

Audio jackstik

Denne port giver dig mulighed for at tilslutte dine hovedtelefoner til computeren. Nogle telefoner har ikke længere denne port, men det er stadig praktisk at have den på din computer. På den måde kan spare batterierne på dine trådløse hovedtelefoner til ture uden for huset.

Tjekliste: Disse porte bør du have:

  • Mindst tre USB-porte (mindst en af dem en type C)
  • Thunderbolt 3
  • HDMI
  • Audio jackstik til hovedtelefoner

En bærbar computer kan føles ufuldstændig uden disse porte. Heldigvis har de fleste nye computere alt det ovenstående. Nogle foretrækker også at have en SD-kortlæser på den bærbare computer. Dette kan bruges til at overføre fotos fra pro- og semipro-kameraer.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: