Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Pas på mobilen i vinterkulden

7 råd til at passe på mobilen i kulden

Hvad gør man egentlig, når temperaturen i vintermånederne falder drastisk, og man bevæger sig udenfor med smartphonen i lommen? Mange oplever, at batteriet hurtigt dør, og skærmen bliver langsommere. Vi har her samlet nogle gode råd til dig, der vil passe godt på mobilen i den bidende vinterkulde.

Du bør altid beskytte din telefon mod vind og vejr og undgå store temperatursvingninger. Så virker smartphonen bedre, og batteriet holder længere. Vær opmærksom på, at ingen telefoner er lavet til at blive anvendt i ekstrem kulde, og nogle producenter anbefaler ligefrem at holde den slukket i stærk frost. Du bør altid anvende din telefon i tråd med producentens generelle anvisninger og bruge sund fornuft. Så husk at tjekke din brugsanvisning. Hvis du ikke vil undvære din mobil i kulden, har vi her nogle råd til hvordan du passer bedst muligt på den.

 1. Hold din telefon varm i en lomme tæt på kroppen.
  Sådan du undgår lettest, at den bliver alt for kold og udsættes for temperatursvinger.
 2. Undgå risikoen for kondens.
  Kondens kan opstå, hvis du har mobilen fremme i kulden og derefter lægger den i en varm inderlomme. Kondens kan skade elektronikken. Se flere råd herunder, til hvordan du undgår kondens.
 3. Brug headsettet til at skifte musik og besvare opkald.
  Så undgår du, at din mobil kommer unødigt frem, og du har stadig glæde af den. Vær dog opmærksom på at dine hovedtelefoner også er elektrisk udstyr og derfor også kan blive skadet af kulden. Læs brugsanvisningen for at være på den sikre side.
 4. Genopvarm telefonen gradvist.
  Kommer du udefra med en kold mobil og tager den direkte ind i varmen, er der også risiko for kondens. Læg derfor den derfor i entréen til gradvis opvarmning. Vent også med at sætte telefonen til opladning, til den er blevet varmet lidt op. I værste fald risikerer du at telefonen kortslutter.
 5. Kom telefonen i en uldsok og i en plasticpose.
  Uldsokken holder din smartphone varm og absorberer fugt, mens plasticposen beskytter mod fugt udefra - eksempelvis våd sne. 
 6. Opbevar telefonen i et etui eller cover. 
  Så får du beskyttelse mod kulde og risiko for kondens. Samtidig beskytter du mobilen mod ridser, slag eller en knust skærm. Du kan jo tabe mobilen i glat føre. 
 7. Lad op på farten med en powerbank.
  Skulle uheldet være ude, og du er tæt på at løbe tør for strøm på grund af kulden, er det altid godt med en powerbank til genopladning. Husk dog stadig at den ikke må oplades, når den er alt for kold. Du kan også spare på batteriet ved at slå wi-fi, Bluetooth og tunge apps fra.

Vinterfotografering

Hvis du gerne vil tage nogle flotte vinterbilleder, giver vi dig i denne video et par gode råd til, hvordan du får de bedste billeder i sneen.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: