Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Vind din kvittering
Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Vind din kvittering
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Et komfur, en vaskemaskine og et kølefrysekab, samt energimærkning

Udskift dine gamle hvidevarer og spar penge

Vidste du at gamle hvidevarer sluger en masse strøm? Ved at erstatte dem med nye, gør du en indsats for miljøet og sparer samtidig både energi og penge.
Billede af et Epoq-køkken

Gamle hvidevarer er strømslugere

Blandt alle dine hvideverer er det sikkert køleskabet og fryseren, som er de ældste apparater. En gammel fryser anvendes ofte som ekstra fryseplads i f.eks. kælderen. Men der sker hele tiden teknologiske fremskridt, og nutidens moderen hvidevarer er væsentlig mere energibesparende end de ældre modeller. Så selvom dit gamle køleskab eller fryser stadigvæk fungerer, er det en god idé at udskifte den, før den går i stykker. På lang sigt kan det faktiskt godt betale sig at købe nye hvidevarer – det er mere miljøvenligt og du sparer penge.

Billede af energimærkning

Energimærkning

Takket være energimærkning kan vi nemt se hvor energibesparende et produkt er. Energimærkningen finder sted i overensstemmelse med EU-standarder og forordninger. Mærket gør det nemt at se, hvilken energiklasse produktet tilhører. Energiklasse til køleskabe og frysere vises på en skala fra A+++ til D. Energimærket angiver også det forventede antal kilowatttimer pr. År, samt anden relevant information. Et meget klart tegn på, at det er tid til at udskifte dit gamle produkt, er netop, at det mangler energimærkning. EU’s energimærkning har eksisteret siden begyndelsen af 1990’erne.

En fryser med mad indeni

Spar penge og vær miljøvenlig

Energiforbruget i nye hvidevarer, f.eks. kølebskabe og frysere, varierer afhængigt af størrelse og funktioner. Dette påvirker udgangseffekten. Alle tilgængelige køleskabe og frysere hos Elgiganten har som minnimum energiklasse A+, hvilket betyder et årligt strømforbrug på omkring 150-300 kWh. Du kan sammenligne det med større og ældre modeller, der normalt har energiklasse D eller lavere (f.eks. hvis den blev fremstillet for EU indførte en standard for energimærkning). Og forskellen i strømforbrug kan være enorm. F.eks. kan et 15 år gammelt køleskab eller fryse have et årligt strømforbrug på 600 kr, mens et nyt A++-klassificeret køleskab eller fryser kun bruger en tredjedel af dette. Energibesparende hvidevarer er en god investering på lang sigt.

Et hvidt smartstik

Brug et smartstik

Hvis dit nye produkt ikke er energimærket, kan du købe et smartstik. Det kan bruges til mange forskellige ting – fjernstyrede stikkontakter og måling af et apparats strømforbrug. Når man måler strømforbruget på et køleskab, er det vigtigt at huske, at selv hvis tallet er lavt sammenlignet med f.eks. en elkedel, så kører et køleskab konstant, hvilket betyder at det samlede strømforbruget vil være højere.

Læs mere om vores mange produkter her: