Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Et komfur, en vaskemaskine og et kølefrysekab, samt energimærkning

Udskift dine gamle hvidevarer og spar penge

Vidste du at gamle hvidevarer sluger en masse strøm? Ved at erstatte dem med nye, gør du en indsats for miljøet og sparer samtidig både energi og penge.
Billede af et Epoq-køkken

Gamle hvidevarer er strømslugere

Blandt alle dine hvideverer er det sikkert køleskabet og fryseren, som er de ældste apparater. En gammel fryser anvendes ofte som ekstra fryseplads i f.eks. kælderen. Men der sker hele tiden teknologiske fremskridt, og nutidens moderen hvidevarer er væsentlig mere energibesparende end de ældre modeller. Så selvom dit gamle køleskab eller fryser stadigvæk fungerer, er det en god idé at udskifte den, før den går i stykker. På lang sigt kan det faktiskt godt betale sig at købe nye hvidevarer – det er mere miljøvenligt og du sparer penge.

Billede af energimärkning

Energimærkning

Takket være energimærkning kan vi nemt se hvor energibesparende et produkt er. Energimærkningen finder sted i overensstemmelse med EU-standarder og forordninger. Mærket gør det nemt at se, hvilken energiklasse produktet tilhører. Energiklasse til køleskabe og frysere vises på en skala fra A til G. Energimærket angiver også det forventede antal kilowatttimer pr. År, samt anden relevant information.

En fryser med mad indeni

Spar penge og vær miljøvenlig

Energiforbruget i nye hvidevarer, f.eks. kølebskabe og frysere, varierer afhængigt af størrelse og funktioner. Dette påvirker udgangseffekten. Alle køleskabe og frysere med energimærkning fra A – C anses for at være energieffektive og har et lavere årligt energiforbrug. Det kan sammenlignes med større og ældre modeller, som normalt har en lavere energiklasse og strømforbruget kan være stort. Eksempelvis kan et 15 år gammelt køleskab eller fryser have et årligt energiforbrug på 600 kr., mens et nyere køleskab eller fryser forbruger en tredjedel deraf. Energieffektive hvidevarer er en god investering på lang sigt.

Et hvidt smartstik

Brug et smartstik

Hvis dit nye produkt ikke er energimærket, kan du købe et smartstik. Det kan bruges til mange forskellige ting – fjernstyrede stikkontakter og måling af et apparats strømforbrug. Når man måler strømforbruget på et køleskab, er det vigtigt at huske, at selv hvis tallet er lavt sammenlignet med f.eks. en elkedel, så kører et køleskab konstant, hvilket betyder at det samlede strømforbruget vil være højere.

Læs mere om vores mange produkter her: