Læs vores FAQ om Klik&Hent, åbningstider, muligheder for reklamation og meget andet her
Læs vores FAQ om Klik&Hent, åbningstider, muligheder for reklamation og meget andet her.
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
En kvinde en hvid kop med begge hænder. Et køkken ses i baggrunden.

Tips og tricks til at gøre dit smart home bedre

At gøre dit smart home bedre er ikke svært. Ved at bruge de forudinstallerede IFTTT applets, kan du få dine smarte enheder til at tale sammen og gøre dit liv nemmere, sjovere – og endda mere trygt.
En kvinde står udenfor et hus med havebelysning omkring sig. Hun holder en ballon foran et vindue med en hund i.

Måske er dit hjem allerede ved at blive fyldt op med forskellige smarte enheder – eller måske er du lige begyndt at opdage mulighederne i et smart home?

Mange af disse smarte gadgets kan allerede gøre de mest fantastiske ting, lige når du pakker dem ud. Normalt kan du styre dem med din stemme eller via en app. Men vidste du at mange enheder kan endnu mere – særligt hvis de kan «snakke» sammen?

Ved at bruge et program kaldet IFTTT, hvilket er en forkortelse af «If This, Then That», kan du få dit smart home til at gøre endnu mere. Her er nogle eksempler på hvad du kan gøre – og du kan finde mere inspiration på IFTTT hjemmesiden.

En hånd holder en smartphone foran en stue i farverig belysning.

Skru op for lyset når solen går ned

Når det bliver mørkt udenfor, tænder vi som regel lyset indenfor.

Hvis du har installeret smart belysning fra Philips Hue, kan du faktisk få dit smart home til at gøre det selv – perfekt justeret til solnedgangen.

Denne IFTTT applet bruger crowdsourced vejr data fra Weather Underground til at give Philips Hue besked om at skrue op for lyset, når det bliver mørkere udenfor (og slukke når det bliver lysere).

En robot støvsuger på et stuegulv.

Begynd at støvsuge, når alle er væk

Der er masser af fordele ved at have en smart støvsuger, som fx en Roomba. Men selv den smarteste støvsuger har svært ved at forstå, at den ikke skal støvsuge rundt om dine fødder, når du er hjemme.

Ville det ikke være bedre, hvis du kunne bede din Roomba om at begynde at støvsuge, når du forlader dit hus? Hvis du installerer IFTTT-appen på din iPhone eller Android telefon og giver den adgang til din geolokation, kan dubruge denne applet til at sikre at du kommer hjem til et støvfrit hus.

Der er også mange andre smart enheder, der kan opdage om nogen er hjemme eller ej, hvilket så kan forbindes til forskellige opgaver ved hjælp af IFTTT.

En WeMo smart strømadapter.

Gør din «dumme» belysning smart

Selv hvis du ikke har investeret i et smart belysningssystem, kan du stadig nyde fordelene ved smart belysning ved at bruge en WeMo smart strømadapter. Når du forbinder din gamle lampe til strømadapteren kan du fx bruge denne IFTTT applet til at tænde og slukke for lyset baseret på din lokation.

Hav kaffen klar, når du står op

Få ting er mere motiverende om morgenen end duften af friskbrygget kaffe.

Hvis du har et Fitbit aktivitetsur og en Belkin WeMo Insight smart strømadapter, kan disse to kommunikere med hinanden ved hjælp af denne IFTTT applet.

Når din Fitbit registerer en afsluttet søvnaktivitet (du skal muligvis åbne appen for at logge dette), vil WeMo stikket automatisk tænde – og begynde på kaffen du har forberedt aftenen før.

En Ring video dørklokke ved siden af en hvid dør.

Tænd for lyset, når nogen er ved døren

Når nogen nærmer sig din hoveddør, er det sandsynligvis nogen du ønsker at tage imod. En videodørklokke fra Ring kan, udover at vise dig, hvem der er ved døren, også registrere bevægelse i nærheden – og takket være denne IFTTT applet kan den tænde for din Philips Hue indendørs belysning.

Det kan være en varm velkomst for dine gæster. Men hvis det i stedet er potentielle indbrudstyve, der står på dit trappetrin, kan du måske skræmme dem væk ved at lyset tændes.

En hvid og brun kat sidder i et vindue og kigger på en smartphone.

Brug din gamle smartphone som et overvågningskamera

Selvom du har masser af smarte funktioner i et overvågningskamera, kan det nogle gange blive lidt overkill, hvis du bare vil se om din kat spiser dens mad eller ej.

De fleste af os har en gammel smartphone liggende i en skuffe, men vidste du at du kan bruge den som et smart overvågningskamera, der sender dig en e-mail med en video, hver gang den registrerer bevægelse?

Det eneste du skal gøre er at installere appen Manything (tilgængelig til både iOS og Android), og indstille denne IFTTT applet.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: