Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Landskabsfotografering
 Landskabsfotografering
 Landskabsfotografering

Landskabsfotografering

Landskabsfotografering kan foretages stort set alle steder, både i naturen og i byen. En livlig udsigt fra et bjerg, imponerende arkitektur eller en magisk skovs – det rette objektiv giver kunstneriske billeder og forskellige linsefiltre finjusterer billedet. Læs vores vejledning vedrørende valg af det rette kamera, objektiv og tilbehør og få vores nyttige råd med på vejen.

Dette har du behov for

Objektiver

Den traditionelle landskabsobjektiv er et vidvinkelobjektiv, der opfanger vidtstrakte udsigter og sceniske landskaber. Du kan dog bruge normale og teleobjektiver til at fotografere landskaber med et unikt perspektiv og skabe panoramabilleder.

Trebenede stativer

Trefoden er det primære redskab for fotografen, der søger at få de skarpeste billeder. Uanset hvor hurtigt lukkertiden er, vil et trebenet stativ stabilisere dit kamera og hjælpe med at eliminere kamerarystelser og vibrationer.

Filtre

Filtre placeres foran objektivet for at ændre lyset og skabe unikke effekter på dine billeder. Selvom der findes kraftfuld som efterbehandlingssoftware, er der nogle filtre, der bare ikke kan kopieres digitalt og lave den samme effekt, som polarizers eksempelvis kan.

Begyndertips

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Find det bedste sted. Landskabsfotografering handler om beliggenhed, så du skal uden for den afmærkede sti og lidt på afveje for at få den udsigt, du i virkeligheden gerne vil have i kassen.

Forskellige perspektiver

Vælg det rette objektiv. Landskabsobjektiver er normalt vidvinkelobjektiver, men du kan også bruge normale og teleobjektiver til at skabe et mere fokuseret perspektiv eller panoramabilleder.

Vejrforhold og tid på dagen

Planlægning er nøglen til det gode billede. Du bør altid gå efter det gode lys, og det mest fotogene lys forekommer omkring solopgang og solnedgang. Hold så vidt muligt øje med vejrudsigten, så du kan planlægge din dag efter forholdene.

Hvad vil du tage billede af?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide