Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Kvinde med mobiltelefon

7 tips til at forbedre din smartphones batteri

Med tiden kan din telefon både blive langsommere og hurtigere miste strøm. Det kan være meget irriterende i hverdagen. Den tid, hvor vi kunne nøjes med at oplade vores telefon en gang om ugen, er fortid. Internet med høj hastighed, skærme med høj opløsning og videokameraer, der skal optage 4K kvalitetsvideoer, bruger mere batteri. Ofte har de nyeste telefoner så meget lagring at vi ikke behøver at rydde op på telefonen, men alt det ekstra vi har liggende på telefonen, gør den langsommere i brug. Det er der heldigvis råd for. Her får du tips og tricks til at få en bedre og hurtigere telefon, der holder strøm længere.
Telefon med apps

1. Ryd op i dine apps

Mobiltelefoner minder mere og mere om en bærbar computer, som du kan foretage opkald fra.”En af de mest almindelige årsager til, hvorfor en iPhone eller smartphone generelt bliver mere langsom over tid, er den informationsmængde, vi har gemt på den - ligesom på en almindelig PC,” siger Farshad Lindberg Samsami, der arbejder som Nordic Senior Product Manager i Elkjøp Nordic (Elgigantens nordiske hovedkontor).

”Jeg anbefaler en gennemgang af de apps, du har gemt på telefonen og slette dem, du ikke længere bruger.”

Mange personer tager billeder af mad

2. Slet billeder og videoer

Samsami forklarer også, at i dag hvor Instagram og Snapchat benyttes så meget, tager vi flere billeder og videoer end nogensinde. Faktisk 5-6 billeder for hvert billede, vi bruger.

”Gennemgå telefonen for videoer og billeder og slet de du ikke har brug for. Vi anbefaler også, at du tager en fuld backup af telefonen ved at tilslutte den til en computer og uploade indholdet til en cloudtjeneste.”

Vidste du, at Elgiganten har sin egen cloudtjeneste Elgiganten Cloud?

Få 10 tips til at tage bedre billeder med din smartphone her.

Mand sidder med betalingskort og telefon i hånden

3. Opdater

Der er flere grunde til at din mobil ofte skal opdateres. Mange bruger fx telefonen til betaling med netbank eller MobilePay og der kan derfor være følsom information på telefonen. Derfor er sikkerhed i højsædet hos de leverandører, der arbejder med softwareopdateringer.”De indeholder ofte store opdateringer, der lukker sikkerhedshuller, retter softwarefejl og forbedrer ydelsen”, forklarer Samsami. De fleste producenter har en opdatering om måneden og telefonen fortæller dig, hvornår den er tilgængelig.

De apps du har installeret på din telefon, har deres egne opdateringer. De kommer normalt ca. hver anden uge. Alt efter hvilke indstillinger du har på din telefon, vil nogle opdateringer ske automatisk, mens andre skal opdateres manuelt i Play Store eller Appstore. Vær opmærksom på at opdateringer sluger strøm, så vær sikker på at du har nok strøm på telefonen, før du starter.

Kvinde sidder med telefon i hånden og søger efter netværk

4. Sluk for wi-fi, Bluetooth og GPS

Både wi-fi-funktionen, Bluetooth og GPS kan stjæle batterikraft, også selvom de ikke er forbundet til noget, da telefonen bruger kræfter på at søge efter noget at forbinde til. Så slå funktionerne fra, når du ikke bruger dem. Men husk endelig at slå wi-fi på igen, når du er hjemme, så du ikke bruger unødig mobildata.

 Kvinde står med telefon på station om aftenen

5. Skru ned for lysstyrken

En anden måde at spare strøm på, er ved at begrænse skærmens lysstyrke. Lysstyrken kan justeres op og ned. Når du er ude i solen, skal lysstyrken være på maksimum. Det anbefales dog at sænke den om aftenen, når du er inden døre og ikke i direkte sollys. De fleste telefoner har en sensor over skærmen, der fanger lysstyrken omkring dig, så den kan justere sig selv. Slå denne funktion til, så behøver du ikke selv at tænke på det.

 Kvinde med telefon, der næsten er tør for strøm

6. Aktiver strømbesparende tilstand

De fleste smartphones har i dag en form for strømbesparende indstilling. Den lukker unødvendige funktioner og apps, der ikke bruges eller der prøver at hente opdateringer fra mobilnetværket, når skærmen er låst. Du kan som regel vælge flere niveauer af strømbesparelse. Hvis din telefon er tæt på at løbe tør for strøm og du ikke kan komme til at lade den op, kan det være rigtig smart at slå maksimal strømbesparelse til, så den måske kan holde hele vejen hjem.

 Kvinde med telefon, der lader op

7. Oplad bedre og mere effektivt

Før i tiden lød anbefalingen ofte på, at telefonen skulle være løbet helt tør for strøm, før vi genopladede den, og derefter lade den oplade i 12-24 timer.

I dag er metoden heldigvis helt anderledes.”I dag har de fleste smartphones Li-ion-batterier, der er meget mere fleksible end de batterier, man anvendte tidligere. Derfor findes der faktisk ikke en forkert måde at oplade din smartphone på”, forsikrer Farshad Lindberg Samsami.

Der er dog nogle måder, der gør at batteriet holder længere.”I dag er batteriets levetid baseret på ladecyklus, dvs. de gange telefonen går fra 0-100. Jo flere gange telefonen løber tør for strøm og skal oplades helt, desto hurtigere mister batteriet kapacitet”, forklarer han. For at batteriet skal holde så længe som muligt, anbefales det derfor at holde telefonen på et niveau mellem 20-80 %, og helst mellem 60-80 %. Derved undgås for mange ladecyklusser.