Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
En kop kaffe

En god kop kaffe starter hos Elgiganten

Kaffe er ikke længere bare kaffe. Det er personlighed, smag og oplevelse i én kop. Hvordan foretrækker du din kaffe? Kan du lide den enkel, sort, mild med moccasmag eller espressostærk? Vil du have stempel eller filter? Uanset hvad du er til, så har vi her hos Elgiganten et bredt udvalg af kaffeprodukter. Vidste du f.eks. at vi udover at sælge almindelige kaffemaskiner, espressomaskiner og kapselmaskiner, også har et bredt udvalg af kaffebønner og -kapsler? Og skal kaffemaskinen rengøres, kan vi også hjælpe med det. Så nu er det slut med at gå i flere butikker. Hos Elgiganten har vi alt, hvad du behøver for at få en god kop kaffe.

En kaffe tak!

Kaffe er ikke længere bare kaffe. Det er personlighed, smag og oplevelse i én kop. Hvordan foretrækker du din kaffe? Kan du lide den enkel, sort, mild med moccasmag eller espressostærk? Vil du have stempel eller filter? Uanset, så er det din smag, der gælder, og det er dig der bestemmer.

Espressomaskinen til kaffeelskeren

En god kop espresso er udgangspunktet for de fleste kendte kaffedrikke som cappuccino, caffé latte, macchiato og mange andre. Med en espressomaskine får du derfor mulighed for at lave uendelige forskellige kaffedrikke. De fleste espressomaskiner imponerer i køkkenet. De ser ikke bare godt ud, de laver også en fantastisk kaffe. Er du vild med en god kop espresso, eller vil du imponere familie og gæster med forskellige hjemmelavede kaffedrikke, så er espressomaskinen lige noget for dig. Læs mere om espressomaskiner her.

Espressomaskinen til kaffeelskeren
En espressomaskine til kaffeelskerne
Espressomaskinen til kaffeelskeren
Kapselmaskine til den praktiske kaffedrikker

Kapselmaskine til den praktiske kaffedrikker

Vil du gerne have en kop god kaffe uden alt besværet med at brygge den? Om du har for travlt om morgen, eller ønsker nemt at kunne vælge mellem cappuccino, café latte, espresso og mange andre drikke, så er kapselmaskinen lige noget for dig. Den gode kaffesmag bliver indkapslet i kapslerne, så du er sikker på at få en god kop kappe hver gang. Læs mere om kapselmaskiner her.

Kaffemaskine til den klassiske kop kaffe

Kaffemaskine til den klassiske kop kaffe

Den traditionelle filterkaffe kan man aldrig gå galt med. Det har sin charme at tragte sin egen kaffe. Lugten, lyden og forventningen er en stor del af en god kop kaffe og kaffehyggen. Filterkaffe er altid et godt valg om morgen, til mødet eller når du får mange på besøg til aftenkaffen. Hos Elgiganten har vi en lang række ECBC godkendte kaffemaskiner. Læs mere om filterkaffemaskiner her.

Vores mest populære kaffeprodukter finder du her:

En kop kaffe

Bliv en rigtig køkkenbarista 

Er du til en rigtig god kop kaffe, og kan lide at stå at sysle, så er en espressomaskine lige noget for dig. Med en espressomaskine i dit køkken kan du nemt blive en rigtig køkkenbarista. Alt du skal bruge for at imponere familie og venner er det rigtige udstyr. Se vores store udvalg af espressomaskiner her. 

Inden du vælger en espressomaskine er der nogle ting du skal overveje først. Skal den f.eks. havde integreret kværn, vil du kværne din kaffe ved siden af eller i butikken? Se vores udvalg af kaffekværne her.

Brug altid fintmalet kaffe, så trækker der mest smag ud på den korteste tid. Brug en tamper til at presse kaffen ned i bajonetten (stålfilter). Brug altid lige meget kaffe hver gang, så du får en god kop kaffe hver gang. Pres kaffen så lige som muligt. Se vores udvalg af kaffe her.

Fra vandet rammer den malede kaffe, til den er løbet igennem, skal der gå ca. 20-30 sekunder. En espresso består af ca. 3 cl stærk kaffe, med et pænt og cremet skum. Skummet vil gradvist bliver mørkere, og er væk efter 3-4 minutter.

Når du har lavet en lækker espresso, kan du enten drikke den som den er, eller lave den om til en af de mange kaffedrikke som tager udgangspunkt i en espresso.

En af de ting du skal bruge, hvis du vil arbejde videre med din espresso, er en mælkeskummer. Der findes mælkeskummere, hvor du først skal opvarme mælken, men også mælkeskummere der både skummer og varmer mælken op. Se vores udvalg af mælkeskummere her.

Mange espressomaskiner har indbygget mælkeskummer, hvor mælken opvarmes med damp, hvilket gør mælken luftig og tyk i konsistente.

Ved enkelte kaffedrikke, som f.eks. americano, skal du bruge ekstra varmt vand. En god elkedel vil derfor være en god investering i din hjemmekaffebar. Se vores udvalg af elkedler her.

En kop kaffe!

Lær nogle af de forskellige kaffedrikke at kende

Espresso

Stærk kaffe, lavet under højt tryk. Kan drikkes som den er eller bruges som udgangspunkt i flere andre kaffedrikke.

Café latte

Udgangspunktet er en espresso hvortil der tilsættes opvarmet mælk. Mælken opvarmes med damp, der gør mælken luftig og tyk i konsistente. Blandingsforholdet er ca. 1:3.

Café au Lait

Det sammen som en Café latte, men laves med filterkaffe i stedet for espresso. 

Cappuccino

Laves på samme måde som Café latte, men med en væsentlig mindre mængde mælk. Blandingsforhold er normalt 1:1.

Americano

En espresso tilsat 1-3 dl varmt vand.

Hammerhead

En espresso hældt i en kop filterkaffe.

Espresso Panna

En espresso med flødeskum på toppen. 

Macchiato

En espresso med lidt steamet mælk på toppen. Serveres ofte med sukker.

Mocca

Cappucino eller Café latte med chokoladesirup eller varm kakao.

En kop kaffe!

God kaffe hver gang med en ren kaffemaskine

Vær sikker på du får en god kop kaffe hver gang ved at sørge for at kaffemaskinen altid er rengjort. Det er vigtigt at kaffemaskine er afkalket og rengjort, så den virker som den skal og så kaffen du brygger ikke får en bismag. Husk derfor altid at rengøre din kaffemaskine. En rengjort kaffemaskine har desuden en længere levetid end en kaffemaskine der ikke er rengjort. Læs mere om rengøring af kaffemaskiner her. 

Sidst opdateret 14-09-16 11:34:42