Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Epoq-køkken fra Elgiganten


Integrerede hvidevarer – få hjælp til at vælge rigtigt

Integrerede hvidevarer giver dig et stilrent køkken med rene linjer, og med samme fronter i hele dit køkken kan det skabe et pænere helhedsindtryk. I modsætning til fritstående hvidevarer kan du mere fleksibelt placere de integrerede. Læs mere i vores guide om, hvad du bør tænke på, når du er på udkig efter integrerede hvidevarer.

Indhold på denne side:

  1. Fordele og ulemper ved integrerede hvidevarer
  2. 5 tip til at foretage de rette opmålinger
  3. Installation
  4. Opvaskemaskine
  5. Køleskab og fryser
  6. Ovn, kogeplade og kogeplade med emhætte
  7. Kaffemaskine, vinkøleskab og mikroovn
  8. Vaskemaskiner og tørretumblere

Integrerede hvidevarer

Integrerede hvidevarer er med til at give et stilfuldt køkken eller bryggers, hvor du kan få de samme fronter over de hele. Denne type hvidevarer er specielt tilpasset til at fungere i lukkede skabe, hvilket betyder, at dimensioner og specifikationer adskiller sig fra andre apparater. Fordi du kan skille hvidevarerne ad, er du ikke så afhængig af kombinerede løsninger, såsom med køle- og fryseskabe.

Du kan f.eks. vælge at have et lille køleskab og en lille fryser installeret under køkkenbordet eller få en gaskogeplade og en elektrisk ovn. Sidstnævnte kan du således integrere højere oppe, og dermed er du ikke afhængig af ovnen, som du kender den fra et traditionelt komfur.

Se alle integrerede hvidevarer

 Epoq-køkken fra Elgiganten med integrerede hvidevarer

Fordele:

- Køkkenet får rene linjer

- Stor fleksibilitet og frihed end med fritstående hvidevarer

- Lettere rengøring, fordi der ikke samler sig snavs bagved eller på siderne

- Du kan få skræddersyede løsninger

Ulemper:

- Sværere at installere - vær ekstra opmærksom på hvidevarernes mål og dimensionerne på dine køkkenskabe.

- Mindre plads. De fleste integrerede hvidevarer er ikke helt så rummelige som fritstående hvidevarer.

- Det kan være sværere at langtidssikre dit køkkens udseende, hvis du har brug for at udskifte hvidevarer i fremtiden. For eksempel hvis en hivdevareserie ikke længere produceres, eller din køkkenleverandør ikke længere fremstiller den samme køkkenlåge, som du har nu.

Planlægning og installering

5 tip til at få de rigtige mål på dine produkter

• Brug et målebånd, og skriv opmålingerne ned

• De tre mpl, du har brug for, er højde (H) - fra top til bund, bredde (B) - fra side til side og dybde (D) - fra bagside til front

• Mål det rum, du har, ikke din gamle hvidevare

• Sørg for at måle målene i centimeter (cm)

• Mål flere forskellige punkter, hvis målene varierer visse stederInstallering

Integrerede hvidevarer kræver installering af en fagmand, dels på grund af el-installation, og dels fordi der stilles højere krav til ventilation.

Uanset hvilke hvidevarer du vælger, anbefaler vi, at du gør brug af personer med rette kundskab, under montering og installering. På den måde kan du være helt sikker på, at alt udføres korrekt.Vi hjælper dig gerne med at installere integrerede hvidevarer.
Få hjælp til at planlægge dit nye køkken eller bryggers

Planlægger du at købe et nyt køkken eller at renovere bryggerset? Book en gratis konsultation med en af vores køkkendesignere i Elgiganten.

Opvaskemaskine

Bredde:
De fleste integrerede opvaskemaskiner har en bredde på 60 cm, men der er også mere kompakte opvaskemaskiner med en bredde på 45 cm.

Højde:
For højden er det vigtigt at se på nichemålene for højde under produktspecifikationerne. Her ser du f.eks. at opvaskemaskinens nichedimensioner i højden kan være mindst 84,50 cm og have en maksimal nichehøjde på 91 cm. For at se om højden på en opvaskemaskine passer, skal du måle den plads, du har fra gulvet til bordpladen.

Integreret opvaskemaskine i køkken med hvide fronter

Integreret opvaskemaskine

Fuldt integrerede opvaskemaskiner har et frontpanel, der passer til resten af køkkenet, og derfor er de stort set usynlige. Knappet og display er placeret øverst på opvaskemaskinedøren og er kun synlige, når opvaskemaskinen er åben.


Se alle integrerede opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner med bredde på 45 cm (inkl. Integrerede opvaskemaskiner)

Opvaskemaskine af rustfrit stål

Underbyggede opvaskemaskiner

Underbyggede opvaskemaskiner placeres under et køkkenbord og er synlige hvidevarer dit køkken. De er hurtige at installere og skiller sig ud med deres eget design. Så dette kan være det oplagte valg, hvis du f.eks. vælger at matche stilfulde hvidevarer af rustfrit stål med et hvidt køkken.

Se alle underbyggede opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner med bredde på 45 cm

Ovn, kogeplader og kogeplader med integreret emhætte

Kogeplader

Noget, du bør overveje, er, hvilken type kogeplade du ønsker, og hvor meget plads du har. Den mest almindelige bredde på en kogeplade er 60 cm, men flere og flere ønsker en bredere løsning på 70, 80 eller 90 cm. En bredere kogeplade giver mere fleksibilitet. Hvis du vil have en kogeplade, der er bredere end 60 cm, er det vigtigt at dobbelttjekke, om du har den nødvendige plads. Hvis du vil have maksimal fleksibilitet, kan du kombinere en induktionskogeplade med en smallere gas- eller grill-løsning.

Se alle integrerede kogeplader

Ovne

Alle traditionelle ovne kan placeres i højskabe eller under bordpladen. Hvis du placerer ovnen i et højskab, får du en mere ergonomisk arbejdsstilling, og det bliver lettere at følge tilberedningsprocessen. Kompakte ovne og mikrobølgeovne placeres i høje skabe, hvor den mest almindelige højde er enten 45 eller 38 cm.

Se alle indbygningsovne

Kogeplader med integreret emhætte

Gå ikke glip af muligheden for at få emhætten integreret i kogepladen. Hvis du har en induktionskogeplade med en indbygget emhætte behøver du ikke have en emhætte hængende over køkkenøen eller noget andet sted for den sags skyld.

Se alle kogeplader med integreret emhætte

Køleskab og fryser

Der er to typer integrerede køleskabe: Der er dem, der er placeret under køkkenbordet, og dem, der er integreret højskabe.

Det er meget simpelt at måle op til en ny model. De fleste underskabe- og højskabe har samme bredde på 60 cm og dybde på 55 cm. Det vigtigste mål, du skal kontrollere, er højden.

Få mere at vide: Vær opmærksom på dette, inden du køber et integreret køleskab.

Emhætter

Inden for integrerede emhætter findes der flere smarte muligheder, der gør køkkenet mere luftigt, og en integreret emhætte føles som prikken over i'et i et køkken med rene linjer. Vi har allerede nævnt, at der findes kogeplader med integreret emhætte, men du kan også vælge en indbygget emhætte i loftet eller en emhætte, der trækkes op fra køkkenbordpladen.

Gør køkkenet med rene linjer komplet

Kaffemaskine

Ønsker du en indbygget kaffemaskine, skal du beslutte, om du vil placere kaffemaskinen i et overskab eller et højskab. Hvis du vælger at placere den i et skab, har du brug for en kaffemaskine, der har en mindre dybde, fordi overskabe i et køkken normalt er mellem 30 og 37 cm dybe. Disse kaffemaskiner er derfor mere kompakte og har mindre kapacitet end dem, der kan placeres i et højt skab.

Se alle integrerede kaffemaskiner

Få mere at vide: Miniguide til indbyggede kaffemaskiner

Vinkøleskab

Et integreret vinkøleskab skal altid placeres i et højskab og kan sættes i samme højskab som for eksempel en integreret ovn. Et helt integreret vinkøleskab har ingen ventilation foran som en indbygget vinkøler, men er bygget i overensstemmelse med dit køkken. Men husk at vinkøleren skab have ventilation både øverst og nederst.

Se alle integrerede vinkøleskabe

Mikroovn

Du behøver ikke længere have en mikroovn stående fremme på køkkenbordet, hvor den ikke kun optager plads, men også opsamler støv. Den største fordel med en indbygget mikroovn er, at du kan skjule den og få den til at smelte ind i køkkenet.

Se alle integrerede mikroovne

Vaskemaskiner og tørretumblere

Hvis du skal have en vaskemaskine i dit køkken, findes der vaskemaskiner, der egner sig til at blive integreret. Men du kan også vælge en almindelig vaskemaskine og have den under køkkenbordet. Når du køber en ny vaskemaskine, er det vigtigt, at du måler pladsen, hvor den skal stå. Maskinernes højde varierer normalt mellem 85-90 cm. Standardbredden er 60 cm, men vi har også modeller i andre størrelser.

Hvis du vil have et strømlinet udtryk i bryggers, kan du enten vælge en fuldt integreret vaskemaskine eller bygge vaskemaskinen ind i et højt skab.

Få mere at vide: Få hjælp til vasketøjet med inspiration til bryggersindretning

 Epoq-køkken med integrerede hvidevarer

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: