Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Vind din kvittering
Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Vind din kvittering
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Elgiganten hjælper dig med at den rette bærbare computer.

Købsguide til bærbare computere

At købe bærbar computer er ikke altid lige enkelt. Der findes mange forskellige modeller i forskellige størrelser og med forskellig ydelse og batterilevetid. Denne købsguide sammenfatter det, du har brug for at vide, før du køber ny bærbar computer.

Hvilket operativsystem vil du have?

Valget af operativsystem påvirker hvilke programmer, du kan anvende på din bærbare computer. Vi anbefaler, at du vælger et operativsystem, der matcher det, du oftest vil anvende din bærbare computer til.

 Windows er det mest almindelige operativsystem, der anvendes på de fleste computere

Windows

Windows er det mest almindelige operativsystem, og det anvendes i mange virksomheder. Der findes et enormt udvalg af programmer, der er designet særligt til Windows 10. De fleste spil er udformet til dette operativsystem, så skal du anvende computeren til gaming, bør du vælge Windows.

MacBooks kommer med macOS, som er et nemt og intuitivt operativsystem

macOS

I MacBooks bruger Apples eget operativsystem. Det er nemt og intuitivt at bruge, og du lærer hurtigt at bruge det. Operativsystemet er særligt tilpasset dig, som arbejder med illustration eller foto- og billedredigering. Vil have Microsoft Office på din Mac, kan dette tilkøbes – det virker nemlig både med Windows og macOS.

Chrome OS er et operativsystem, som anvender mange cloud-baserede tjenester

Chrome OS

Chrome OS er et simpelt operativsystem, der passer perfekt til dig, som ønsker en PC, hvorpå du surfer på nettet, tjekker mail og bruger sociale medier. Chrome OS er i høj grad baseret på cloud-lagring, hvilket indebærer, at du gemmer dine filer på nettet i stedet for på selve computeren.

Hvilken computer kunne du tænke dig?

 Microsoft Surface Laptop  er en udmærket bærbar computer, der opfylder alle dine krav

Bærbar computer

Dette er en bærbar computer, som du kender den – en klassisk bærbar PC, hvorpå du kontrollerer musen via en touchpad og et indbygget tastatur. Visse modeller har sågar touchskærm.

Surface Pro er en 2-i-1-computer, som lever op til kravene fra selv de mest kræsne

2-i-1

Ja tak til begge dele! Disse computere er en tablet og en bærbar computer i en enhed, da skærmen kan fjernes fuldstændig. Dette sikrer dig den ultimative fleksibilitet.Nu er det let at købe den rette computer

Køb den rette computer

De fleste orker ikke at gå i dybden med alt dette. Derfor har Elgiganten gjort det let at finde den rigtige bærbare computer til ethvert behov.

Der er fire kategorier at vælge imellem:

BASIC: En computer til dig, der primært bruger den til sociale medier, e-mail og surf på nettet.

HOME: En computer til dig, der vil streame film, se TV og lave let administrativt arbejde.

PRODUCE: En computer til dig, der laver mere krævende professionelt arbejde.

CREATE: En computer til mere krævende billed- og videoredigering samt gaming. Læs mere om hvordan du finder den rette gaming computer med 3DMark.

.
 

Tre produktserier du vil elske

Lær mere om produkterne – en god computer er mere end bare en kraftfuld processor

Batterilevetid

Skal din bærbare computer stå på en fast plads, så er en lang batterilevetid ikke så afgørende. Skal med i møderummet, rundt på skolen eller med på farten, så er det vigtigt, at batterilevetiden er lang. Bærbare computere med små skærme har ofte længere batterilevetid på grund af den mindre skærmstørrelse.

Nem at transportere

En bærbar computer skal ikke nødvendigvis være utrolig bærbar. Køber du en billigere bærbar, er de gerne tykkere og vejer lidt mere. Der er typisk tale om en bærbar computer fra kategorien BASIC i underkategorien ”Klassisk”. Er du derimod mere interesseret i en let bærbar, bør du se i kategorierne HOME og PRODUCE, hvor du finder underkategorien ”Ultraportabel”. En tung bærbar computer passer bedst hjemme på skrivebordet, mens en let udmærker sig til livet på farten. Vores PCMark-side sammenfatter dette på en overskuelig måde, og hjælper dig med at finde den rette bærbare computer.

En god skærm

En god computer er ingenting uden en god skærm. Du skal fokusere på opløsning og teknologi. Opløsning kan lettest beskrives som ”jo flere billedpunkter (pixels) desto skarpere billede.”Som udgangspunkt kan du vælge mellem to typer teknologi: TN og IPS. Også på denne front afgør det, du skal bruge skærmen til, det endelige valg. TN-skærme har oftest hurtig responstid, hvilket er godt til gaming. Farvegengivelsen kan imidlertid forringes betydeligt fra nogle vinkler. IPS-skærme er ofte dyrere end TN-skærme, men fås med bedre farvemætning og betragtningsvinkler. Takket være farvekvaliteten er de oftest at foretrække, hvis du skal redigere billeder eller video. På grund af bedre betragtningsvinkler er de også et godt alternativ til daglig brug.

Ordliste:

HDD (Hard Disk Drive) - Kaldes i daglig tale for harddisk.

SSD (Solid State Drive) - En SSD har samme funktion som en harddisk, men uden bevægelige dele. Den er oftere hurtigere og mere stille end en almindelig.

M.2 SSD – En M.2 SSD har samme funktion som en traditionel SSD, men er meget hurtigere. Den erstatter SATA-interfacet og anvender et M.2-interface, som kan håndtere meget højere båndbredde.

Hybridlagring - En kombination af SSD og HDD, som giver hurtigstartende enheder med stor lagringskapacitet.

802.11 AC - Hurtigt wi-fi-interface, der kan bruges af en computer med AC-netværkskort.

HD (High Definition) - Opløsning med cirka 1 million pixels (1366x768).

Full HD (Full High Definition) - Opløsning med cirka 2 millioner pixels (1920x1080).

4K UHD (Ultra High Definition) - Opløsning med cirka 8 millioner pixels (3840x2160).

TN (Twisted Nematic) - Skærm med god responstid.

IPS (In-Plane Switching) - Skærm med god farvekvalitet og gode betragtningsvinkler.

Find den rette computer til dit anvendelsesområde

Sådan får du den bedste studiekammerat i en bærbar computer

Vælg den rigtige bærbare computer til dit studie

 Sådan finder du en god og billig bærbar computer” width=

Sådan finder du en god og billig bærbar computer

Du kan få en bærbar computer for så lidt som 2.000 kroner, og selv en billig model kan være ideel for visse kunder. Men hvilken skal du købe – og prisen – afhænger af, hvad du skal bruge den til, og hvor lille og let den skal være.

Vores guide til at vælge mellem Macbook Air og Pro til studier og arbejde

Vores guide til at vælge mellem Macbook Air og Pro til studier og arbejde

Leder du efter en Macbook? Vil du gerne have en Macbook, Macbook Pro eller Macbook Air, men ved ikke hvilken model, der passer til dig? Alle tre ser godt ud og er nemme at arbejde med. Så hvordan adskiller Apples bærbare charmetrolde sig egentlig fra hinanden?