Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne

NPF 2020 - Danmarks største LAN event

Elgiganten er for fjerde år i træk med NPF, når det løber af stablen d. 09.-11. oktober 2020 i Fredericia Messecenter. I vores kæmpe gaming-slaraffenland vil vi byde på topklasse underholdning og vilde special tilbud på gaming udstyr.

Står du og mangler gear til årets største gamer event, så har vi din ryg. Vi tømmer webshop-lageret for en masse gaming varer og giver dig unikke tilbud, som kun gælder for deltagere og gæster på NPF 2020. Du finder brands som AOC, Corsair, HyperX, Plantronics, SteelSeries, Razer og mange flere.

Så du kommer ikke til at gå forgæves, hvis du til NPF søger et nyt headset, mus, keyboard, gaming stol eller en opgradering af din skærm. I tillæg medbringer vi også esport merchandise fra de største hold!

Computerfestival samler mere end 4000 i Fredericia

Hvert efterår trækker mere end 4000 gamere stikket ud derhjemme og drager mod Fredericia. Ikke fordi de trænger til en pause fra computerspillet. Tværtimod.

Uanset om det er med en bærbar under armen, om bilen er fyldt med gamerstole, stationære computere og skærme, eller om det er spillekonsollen og tv’et, der er pakket, så er målet det samme: At have en fest sammen med tusindvis af ligesindede.

Allerede når dørene åbner om fredagen, blandes indgangshallen af unge gamere, deres forældre - der i dagens anledning har fået lov at være chauffører for børn og maskiner - og så alle de gamere, der selv har nået forældre-alderen.

Og mens nogle forældre kører hjem igen, så blive andre. Enten for at spille computer sammen med ungerne eller som frivillige medhjælpere i de tre dage, NPF varer.

- Jeg plejer at sige, at vi byder velkommen til unge mennesker i alle aldre, siger Ulrik Petersen, der har været arrangør helt fra den spæde start; mens Net Party Fyn stadig lå øst for Lillebælt, og netværket var noget, de glade amatører selv kunne stå få.

Meget er sket siden.

Da Ulrik Petersen for 20 år siden sammen med nogle venner besluttede sig for at slå to mindre LAN-parties på Fyn sammen til ét stort, lå det ikke i kortene, at de skulle skrive dansk gaming-historie.

Den første gang var de 50, og det var stort! Men siden er det næsten kun vokset, og i 2019 var der 4100 gamere samlet i Messe C i Fredericia.

Men selvom setuppet er gigantisk, så er visionen den samme. Det skal være hyggeligt, og der skal være noget for alle.

- Værdierne har ikke ændret sig. Den stemning, der var på værelset, når vi sad og gamede, den ville vi dengang gerne overføre til NPF, og det vil vi stadig.

Når han og vennerne sad og gamede, så kørte der tit comedy på fjernsynet i baggrunden.

- Der er nogle ting, der er blevet mulige på grund af vores størrelse. I stedet for, at der kører en skærm med noget comedy, så inviterer vi komikerne ind til os.

Derfor er der hvert år stand-up på den store scene, hvor kampene i semipro-turneringen også spilles.

Sønnen er med for første gang

NFP favner bredt. Lige fra de semiprofessionelle esportsudøvere til de gamere, der kun hiver computeren frem et par gange om året.

For Ulrik Petersen er der også nyt ved dette års NPF. Den ældste søn på 10 år er nemlig med, og han har taget plads i unge-området, der er forbeholdt børn og forældre.

Her kan de yngre gæster spille computer, mens forældrene kan holde et vågent øje med begivenhederne. Ofte uden at blande sig for meget. Mange grupper har turnusordninger, hvor det er forskellige forældre, der har “vagten”, så børnene altid har et sted at gå hen, hvis der skulle mangle noget.

I resten af hallen sidder de ældre gamere. Nogle tager til NFP alene. Her er rig mulighed for at møde andre med samme interesser, og den lange række af turneringer sikrer, at der altid er noget at deltage i.

Men langt de fleste kommer i grupper. Lige fra et par venner til de store esportsskoler og foreninger, der hvert år tropper op i kæmpe flokke.

Mere gaming end esport

Mens esport fylder noget på scenen, så er langt de fleste til NPF for gamingen - og så alt det udenom.

I expo-området kan man prøve de sidste nye gaming-telefoner, der er simracing, arcadespil og meget, meget mere. Området vokser år for år, og der er krav til de firmaer, der stiller op.

- Noget af det første, vi spørger om, er, “hvad kan I gøre, for at det bliver fedt for vores deltagere?”. For selvfølgelig er der penge involveret, men alle skal bidrage til, at det bliver en fest.

Den fest deltager Elgiganten hvert år i. Ud over at være partnere, sætter Elgiganten hvert år en kæmpe shop op, ligesom der er giveaways og god stemning i lounge-området med masser af spil samt interviews med streamere, cosplayere og gamere.

Læs mere om gaming