Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Adax
Mill
Logik
Mitsubishi
Samsung
Panasonic
Vælg den opvarmning der passer til dit hjem

Vælg den opvarmning der passer til dit hjem

Der findes et utalt af måder at opvarme dit hjem på og det kan derfor være svært, at finde ud af, hvad der passer til dig og dit hjem. I hvilke slags rum virker f.eks. en varmepumpe bedst? Er det bedre med en radiator eller panelovn til mindre rum? Har jeg brug for en luftfugter eller luftrenser for at få det mest optimale indeklima? Spørgsmålene er mange, og derfor har vi i Elgiganten lavet en opvarmnings guide til at hjælpe dig.

Der er flere ting, du skal overveje, når du vælger opvarmning til dit hjem

Det vigtigste du skal tænke på, når du vælger opvarmning, er hvilket eller hvilke rum, der skal varmes op. Det er vigtigt, at du vælger en løsning, der passer til området der skal opvarmes. Vælger du en opvarmningsløsning, der ikke er kraftig nok til rummet, kommer du til at betale mere i længden, da små opvarmningsløsninger desperat vil bruge al deres energi på at prøve at varme rummet op.

Hvilken type opvarmning passer til mig?

Lige så snart du ved hvor stort et areal, der skal opvarmes, kan du fokusere på hvilken opvarmningsløsning du skal vælge. Bor du udenfor et område med fjernvarme, kan det være fristende med en varmepumpe, men der er mange andre opvarmningsløsninger, der kan passe til dine behov.

Varmepumpe

Varmepumpe

Varmepumper er perfekt til åbne rum, hvor luften kan cirkulere rundt i hele rummet. Dette kan f.eks. være en stue, eller et køkkenalrum. Jo større rummet er, jo mere får du ud af en varmepumpe. En varmepumpe er energibesparende og derfor pengebesparende i det lange løb. Om sommeren kan varmepumpen bruges som aircondition og er derfor praktisk hele året.

Radiator

En radiator er perfekt til mindre rum, der bruges dag-til-dag. Dette er f.eks. dit soveværelse eller kontor. Med en præcis temperaturangivelse, termostat og timer, kan du få den optimale temperatur døgnet rundt. Almindelige el-radiator eller varmepaneler til væggen, er lydløse og derfor perfekt til f.eks. børneværelset. De er de seneste år blevet utrolig stilfulde og tager ikke meget plads.

Producenterne af radiatorer har fulgt med tiden og der findes derfor radiatorer og varmepaneler, der kan styrer via en app på din smartphone og hjemmets WiFi-forbindelse, så du kan styre varmen, selv når du ikke er hjemme.

Radiator
Adax varmepanel med indbygget WiFi til en moderne opvarmning

Elradiatorer med wi-fi

Et moderne hjem har brug for moderne muligheder. Dette gælder også når det kommer til opvarmning. Stadig flere leverandører kommer nu med radiatorer med wi-fi. De er ikke bare flotte, men giver også topmoderne og miljøvenlige muligheder. Styr alle detaljerne med en praktisk app og tilpas temperaturen din hverdag og vaner. Dette giver ikke bare behagelige temperaturer, men også tryghed i hjemmem og på strømregningen. Læs mere om radiatorer med wi-fi og se hele vores udvalg her.

Flytbar radiator

En flytbar radiator er et fleksibelt alternativ til en vægradiator. Det er en perfekt løsning til rum, der ikke skal opvarmes hele tiden som f.eks. gæsteværelset. Du kan vælge mellem el-radiatorer eller olieradiatorer.

El-radiator

Nyere fritstående el-radiatorer kommer i et stilfuldt design og passer perfekt til det skandinaviske hjem. De varmes op hurtigt og er effektive. Ulempen kan dog være en større el-regning og det er derfor, vi anbefaler dem til mindre rum.

Flytbare radiatorer til mindre rum
Flytbare radiatorer til mindre rum

Olieradiator

Olieradiatorer bruges stadig og det er der en god grund til. Selvom de tager lidt tid at varme op, så spreder de varmen i alle retninger. Den varme olie indeni forbliver varm længe efter radiatoren er slukket. Olieradiatorer er stille og det perfekte valg til f.eks. soveværelset. Det siges også at de forbedre indeklimaet og i mange tilfælde er mere sikre end andre opvarmningsløsninger.

Varmeblæser

En varmeblæser er en perfekt løsning, hvis der skal varmes op hurtigt. Det er ikke meningen en varmeblæser skal være den primære varmekilde, men passer perfekt, hvis du har brug for et ekstra skud varme. De passer perfekt til f.eks. et badeværelse, hvor de er med til at sænke fugtigheden. Om sommeren kan du slukke for varmefunktionen og bruge den som en almindelig vifteblæser.

Indeklima

En optimal luftfugtighed er vigtigt for dit helbred. Eksperter anbefaler en fugtighed mellem 45-50%. Hvis luftfugtigheden kommer over 50% bliver luften for klam og uønskede mikroorganismer som svampe, mug, mider og bakterier får en perfekt vækstmulighed. På den anden side kan luften også blive for tør. Dette sker når luftfugtigheden kommer under 30 %, hvilket ofte sker om vinteren, når vi opvarmer vores hjem.

Få den rette luftfugtighed

Luftfugter

Når det bliver koldt udenfor, varmer vi vores huse op, hvilket fører til at luftfugtigheden falder. Os mennesker, vores møbler, planter og andet interiører lider under disse forhold. En for tør luftfugtighed kan føre til allergi-lignende symptomer som irriteret øje, hud, eller tør hoste. En luftfugter forbedre luftfugtigheden og sikre en sundt indeklima.

Affugter

En luft med for høj luftfugtighed er føre til dårlig lugt, svamp og vanddråber på vægge og vinduer. Svamp kan føre til alvorlige helbredsproblemer, så du bør få styr på fugtproblemer i dit hjem. En affugter hjælper med at reducere vanddamp i rummet.

Luftrenser

Folk med allergi kender de restriktioner deres hverdag møder af ”uren” luft. At tage en frisk mundfuld luft, burde være hvermandseje – især derhjemme. Med en luftrenser kan du holde luften fri for partikler, pollen, allagener og dårlig lugte.

Adax
Mill
Logik
Mitsubishi
Samsung
Panasonic

Fandt du ikke det du ledte efter? Læs mere her:

Sidst opdateret 08-11-16 08:50:45