Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne

Sådan slutter du PC til TV - og alt andet du har brug for at vide om HTPC

PC til TV med HTPC

Hurtig og nem tilslutning af PC til TV.

Måden, vi ser TV på, har ændret sig drastisk de senere år. Streaming af både film og TV-programmer er blevet den nye norm for mange.

Selvom der er mange forskellige måder at streame på, bliver det mere og mere populært at slutte en stationær PC til TV'et. Også kendt som en HTPC, Home Theatre Personal Computer - eller hjemmebiograf-PC, om du vil.

Med et par enkle greb og en ledning eller to kan du nemlig bruge dit TV som en ekstra skærm, og dermed se alt indhold, du måtte have gemt på harddisken via TV'et. Desuden kan du naturligvis streame film og TV-serier fra diverse apps eller streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic.

Forenkler TV- og filmaftener

Det geniale ved HTPC er, at du slipper for at have så mange forskellige komponenter og konsoller for at kunne få en god filmaften. Og systemet fungerer præcis på samme måde som din computer, så du ikke skal sætte dig ind i et helt nyt system og bladre genne alskens mapper og applikationer. Det hele ligger jo i din browser.

Hvis du ikke har så meget plads derhjemme, kan du bruge PC'en som både computer og TV, hvis du bruger en stor og god PC-skærm. Så kan du helt droppe TV'et

Sådan sluttes PC'en til TV'et

Nyere TV-apparater fra det sidste årti har som oftest en HDMI-indgang, hvor du slutter din stationære PC til.

Hvis dit TV ikke har en HDMI-indgang, vil du normalt kunne bruge et VGA-kabel sammen med et tilpasset lydkabel.

Tryk på knappen "source" på fjernbetjeningen og vælg den rigtige HDMI-kanal.

Og så har du sluttet PC'en til TV'et.

HTPC er ikke dyrt

Selvom teknologien bag Home Theatre PC ikke er ny, var priserne meget sværere at rokke ved og udvalget ret begrænset for nogle år siden.

Du kan selvfølgelig slutte din gamle PC og TV til streaming af indhold, men nu kan du også købe stationære mini-PC'er, der optager minimalt plads og elegant kan placeres ved siden af TV'et. Alt efter behov og hvad du ønsker, at en HTPC skal gøre for dig.

Bruger du mest Google-baserede produkter, som du får adgang til via Chrome, vil en Asus Chromebox CN60-G072U PC være et glimrende valg til en rimelig pris.

Ønsker du, at din HTPC skal fungere nøjagtigt som en traditionel PC, men stadig ikke optage for meget plads i stuen, er Lenovo IdeaCentre 610S mini PC både kraftig og effektiv med rigelig hukommelse og hurtig ydeevne. Du kan også fastgøre projektorer (sælges separat) ovenpå kabinettet, hvis du vil have en komplet hjemmebiograf.

Er du ude efter en HTPC med Windows 10 operativsystem, har Acer Revo RN66 mini-PC 4 GB RAM og høj SSD-kapacitet, som giver en hurtigere opstart.

Sidst, men bestemt ikke mindst, har Apple selvfølgelig også sine egne versioner af mini-computere Apple TV.

Mangler du et HDMI-kabel?

Ingen produkter fundet

 
  • 90 graders vinkel til højre
  • Flat kabel
  • Længde: 2 meter
  
 
 
  • 1.4 HDMI kabel med 24K guldstik
  • Fremtidssikret kabel til UHD skærme
  • Længe: 10 meter
  
 

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: