Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Vind din kvittering
Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Vind din kvittering
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
En hånd fjerner snavs fra en tørretumblers filter

Tips til rengøring og vedligeholdelse af din tørretumbler

Trænger din tørretumbler til en rengøring? Når du holder tørretumbleren ren og godt vedligeholdt, tørrer den tøjet mere effektivt, og den holder også i meget længere tid. Vi giver dig her tips til rengøring af en kondens tørretumbler og en varmepumpe tørretumbler.

Rengøring af kondens tørretumblere

Kondenstørretumblere frigiver opvarmet rumluft og er den mest almindelige type tørretumbler i dag. Denne type tørretumbler behøver ikke at være forbundet med ventilation. Til at holde din kondens tørretumbler ren og godt vedligeholdt, følg da disse fem tips:

  • Fjern fnug fra fnugfilteret, hver gang du har brugt tørretumbleren
  • Rens filtre og filterhus jævnligt. Filtrene kan lægges i blød/vaskes af, og filterhusene kan renses med en støvsuger.
  • Kondensatoren på tørretumbleren bør tages ud og renses tre-fire gange om året. Den nemmeste måde er at anbringe den i vasken og lade rent vand løbe gennem den, indtil alt støv og tøjfibre er væk.
  • Fjern den øverste del og siderne på tørretumbleren, og støvsug grundigt indvendigt. Det kan forlænge levetiden for tromlen
  • Og når siderne alligevel er afmonteret, kan du tjekke, at drivremmen er hel og kører jævnt.

Rengøring af varmepumpetørretumblere

Tørretumbler drevet med varmepumpeteknologi genbruger den varme, fugtige luft fra tørringen. Luften ledes ind i pumpen, som afkøler og tørrer den. Derefter varmes den op igen og bruges igen i tørreprocessen. Til at holde din varmepumpetørretumbler ren og godt vedligeholdt, følg da disse tre tips:

  • Fjern fnug fra fnugfilteret, og tøm vandbeholderen, hver gang du har brugt tørretumbleren.
  • Rens filtre og filterhus jævnligt. Filtrene kan lægges i blød/vaskes af, og filterhusene kan renses med en støvsuger.
  • Kondensatoren på tørretumbleren bør tages ud og renses tre-fire gange om året. Nogle tørretumblere har selvrensende kondensator.
En hånd fjerner snavs fra en tørretumblermed tøj i

Vigtige huskeregler

Husk altid at afbryde strømmen til tørretumbleren, før du udfører nogen som helst form for rengøring eller vedligeholdelse. Brug aldrig rengøringsmidler, der kan skade tørretumblerens overflade Læs brugsanvisningen, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal rengøre tørretromleren. Der findes også mange gode film på YouTube, som viser, hvordan dette skal gøres.

Til rengøring og vedligeholdelse af din tørrertumbler, kan du på vores hjemmeside finde alt indenfor tilbehør og rengøringsartikler til tørretumblere.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: