Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Vælg mellem sportsure, aktivitetsure og smartwatches

Wearables: Sådan vælger du mellem smartwatches, sportsure og aktivitetsure

Smartwatch, sportsur, fitness tracker, træningsarmbånd, pulsur, aktivitetsmåler eller aktivitetsur – kært barn har mange navne, men hvad er egentlig forskellene på alle disse wearables, som du har på håndleddet? Hvordan kan de hjælpe os med at få en bedre hverdag og mere fokuseret træning?

En hjælper på håndleddet

Termerne smartwatch, sportswatch og aktivitetsmåler, bliver ofte brugt lidt i flæng. Alle tre slags ure er rigtig smarte og kan hjælpe dig i din hverdag, men på hver deres måde. De har nemlig temmelig forskellige funktioner og tilfredsstiller forskellige behov. Priserne kan også variere en del alt efter hvilken type du køber.

Dog kan funktionerne overlappe, så et smartwatch kan også have sportsur-funktioner eller et sportsur kan også have aktivitetsmåler-funktioner. Dette gør det lidt besværligt at finde ud af hvad, der er hvad. Herunder får du en oversigt over de tre forskellige typer ure, som forhåbentlig gør det nemmere for dig finde det rigtige ur til dig.

Aktivitetsur

Aktivitetsur

Et aktivitetsur - også kaldet en aktivitetsmåler - er en overkommelig investering for dem, der gerne vil op fra sofaen. Den passer de fleste og er udviklet til at hjælpe alle typer motionister til at få et sundere og bedre liv. En aktivitetsmåler gør præcis som navnet siger – måler dine aktiviteter, så som skridt, forbrændte kalorier og søvn. På grund af disse relativt simple målinger, har de fleste aktivitetsmålere lang batterilevetid. En aktivitetsmåler er typisk lille og diskret, så den giver måske mere associationer til fritid og mode end egentlig sport. Til gengæld gør dens design og størrelse at du kan have den på hele dagen – og natten – så du får mest mulig data.

Vælg et aktivitetsur, hvis du leder efter den lidt billigere løsning, der har de mest grundlæggende funktioner. Er du primært interesseret i at tracke din sundhed, så er et aktivitetsur den bedste løsning.

Se alle aktivitetsmålere hos Elgiganten her.

 Aktivitetsmåler

Sportsur

Selv om der er en glidende overgang mellem de forskellige ure, så er sportsure typisk noget mere avancerede end aktivitetmålerne og også som regel større. Et sportsur lever op til sit navn – det er et ur, der understøtter dig i dine sportsaktiviteter med skræddersyede programmer til fx løb, cykling, svømning eller langrend. Et sportsurs vigtigste funktioner er GPS og pulsmåling. GPS-funktionen kortlægger din tur og giver dig enkel adgang til tempo, gennemsnitshastighed, distance og lignende. Pulsmålingen registrerer løbende din puls og giver dig dermed indblik i, hvor hårdt du belaster din krop. Nogle ure har indbygget pulssensor, mens andre kommer med et separat brystbælte, som måler pulsen. Sportsure er ofte robuste og er både støv- og vandtætte, så de kan holde til din aktive livsstil.

Vælg et sportsur, hvis du primært ønsker at tracke og forbedre din træning. Hvis du elsker at nørde med data, bør du vælge en af de mere avancerede modeller. Ønsker du blot at føre en log over de km du løber eller de ruter du cykler, kan mindre gøre jobbet.

Se alle sportsure hos Elgiganten her.

 Aktivitetsmåler

Smartwatch

Et smartwatch (smartur) er et ur der har nogle ekstra smarte funktioner og til en vis grad kan du det samme på dit smartwatch som på din smartphone - såsom foretage opkald, sende sms’er, tjekke mails og afspille musik. Alt efter hvilken model du anskaffer dig findes der mange apps til smartwatches, som gør at du kan tjekke Facebook, spille spil, få vist vejret eller lave en indkøbsliste. Der findes også apps der tracker din sundhed, såsom søvn, hvor meget vand og mad du indtager osv. Et smartwatch behøver ikke have noget med træning og sundhed at gøre, men mange har enten sportsur- eller aktivitetsmåler-funktioner. Nogle smartwatches ligner sportsure og er sporty og robuste, men der findes også smartwatches, der ligner almindelige ure, som du kan have på til hverdag på kontoret.

Vælg et smartwatch, hvis du gerne vil have lidt af det hele. Et smartwatch kan være en perfekt løsning, hvis du både ønsker at tracke din træning og sundhed, men også ønsker et pænt ur, som kan give dig besked om mails og lignende når telefonen ikke er i nærheden.

Se alle smartwatches hos Elgiganten her.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: