Spring navigationen over

Focacciabrød opskrift fra Black Week Live 2024

Focacciabrød (røremaskine)

Luftigt focacciabrød med rosmarin og timian. Opskriften er nem og kræver kun lidt arbejde, mens koldhævning giver intens smag og skøn tekstur.

Forberedelsestid20minutter minutter

Tilberedningstid20minutter minutter

Hævning12timer timer

Portioner1 brød

Ingredienser

Dej

  • 600-650 g hvedemel
  • 450 g lunt vand
  • 10 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Topping

  • 3 spsk olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • Tørret timian
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

Dej

  • Opløs gæren i det kolde vand i røremaskinens skål. Tilsæt olivenolie og salt, og rør kort sammen.
  • Tilsæt 600 g hvedemel lidt ad gangen, mens røremaskinen kører på lav hastighed.
  • Justér med de sidste 50 g mel, hvis dejen er for klistret.
  • Ælt dejen i røremaskinen på medium hastighed i 8-10 minutter, indtil den er elastisk og smidig.

Første hævning

  • Smør en skål eller kondibøtte med lidt olie og læg dejen i skålen.
  • Sæt låg på og lad dejen stå på køkkenbordet i 30 minutter.
  • Sæt derefter dejen på køl natten over (minumum 12 timer)

Anden hævning

  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Smør en bageform eller bradepande (ca. 30 x 20 cm) med lidt olivenolie.
  • Hæld dejen i formen, og tryk den forsigtigt ud med fingerspidserne, så den fylder hele formen.
  • Dæk formen med et viskestykke, og lad dejen efterhæve i 1-1,5 time ved stuetemperatur.

Bagning

  • Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  • Dryp olivenolie jævnt over dejen, og lav små fordybninger med fingerspidserne.
  • Drys frisk rosmarin, tørret timian og flagesalt over dejen.
  • Bag focacciaen midt i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil brødet er gyldent og sprødt på overfladen.
  • Lad brødet køle af på en rist i 10 minutter, inden det skæres i stykker.