Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Salget starter 2/4 kl 10.
Se alle de vilde YELLOW DAYS TILBUD! | Salget starter 2/4 kl 10.
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
En hand med orange gummihandske åbner tilfrosset fryseskuffe

Vedligehold din fryser – Sådan holder du den fri for is

Ved du, hvordan du afrimer, holder den rette temperatur og bedre organiserer indholdet i din fryser? Her er nogle tips til, hvordan du tager bedre hånd om din fryser og holder den fri for is.
En tiliset fryseskuffe

Afrim fryseren

I en almindelig fryser ophobes der hver måned nogle nogle millimeter is, og de skal helst afrimes hver anden måned. Fjern først al den opbevarede mad og placer det et koldt sted. Derefter skal isen i fryseren smeltes. Vi har tre simple råd til at gøre afrimningen nemmere:

Sluk fryseren og lad den stå åben:. Fjern den nederste hylde, da den opsamler vandet. Placer noget i bunden af fryseren til at opfange vandet – en bradepande eller nogle håndklæder.

Kogende vand: Du kan hjælpe afrimningen på vej ved at stille en skål med kogende vand i fryseren. Udskift vandet i takt med at det bliver koldt for maksimal effekt. Undgå gerne at bruge en kniv eller andre redskaber til at løsne isen i fryseren, da du risikerer at beskadige den og efterlade grimme mærker.

Rengøring: Efter at al isen er smeltet væk, er det en god idé at rengøre fryseren. Vask hylderne og stil dem til tørre. Mens du venter på, at hylderne tørrer, så fjern snavs med en klud – og glem endelig ikke gummilisterne. Når fryseren igen har nået den rette temperatur, stiller du maden tilbage på en organiseret måde, der gør det nemt at komme til.

Fryserskuffe med tre madbeholder med grøntsager i

Organisér fryseren

Det er en god idé at organisere maden ved at pakke og markere dem. På den måde kan du opbevare mere og reducerer samtidig madsvind.

Beholdere og poser: Fjern madens originale indpakning og kom den i poser eller beholdere. Skriv herpå hvad posen indeholder og dets udløbsdato. Så du kan huske, hvad der er i dem.

Kortere holdbarhedshylde: En del af den mad, kan ikke holde lige så lang tid som resten. Dedikér derfor en hylde til den mad, som skal opbevares i kortere tid end resten. Dermed risikerer du ikke at glemme den og slipper for at smide den ud.

Poser med zip-luk: Grøntsager, bær og sovs opbevares bedst i hurtigt lukkende ”zip-poser”. Placér alle dine zip-poser på én hylde, så du får et nemt overblik over dem.

Isterningeposer- og bakker: Brug dine isterningeposer- og bakker til f.eks. fløde og vin til sovsen, så næste gang du mangler noget fløde til sovsen eller lidt vin til bolognesen, så trykker du blot en terning ud – direkte fra fryseren.

Vakuumpakket: Undgå frostskader på f.eks. kød og grøntsager – og opnå en bedre holdbarhed – ved at bruge vakuumpakkede poser. Det vil også frigøre ekstra plads i fryseren.

Forskellige grøntsager og frugter ligger på bord

Reducer madspil – frys mere

Har du ofte mad tilovers efter madlavning og bagning? Tag et kig i køleskabet og i køkkenet og find det, der ikke skal bruges og frys det ned i stedet for at smide det ud.

Mejeriprodukter og æg: Madfedt, fløde og mælk. Ost – helst revet ost, så den ikke smuldrer. En revet hård ost kan holde op til seks måneder i fryseren. Æggeblommer og æggehvider kan sagtens fryses og gemmes. Dog ikke hele æg med skal.

Urter: Har du en halv basilikum og en sørgelig rest af dild stående på køkkenbordet? Så kan det sagtens hakke det og fryse det i en lille beholder.

Kød og fisk: Mager fisk og magert kød kan holde sig i over et år i fryseren, hvis det er pakket godt. Fed fisk og kød holder i kortere tid. Men det er ikke farligt at spise med, der har ligget længe i fryseren, da der ingen bakterievækst er.

Frugt, bær og grøntsager: Frugt og bær kan sagtens fryses. Frugten bør dog skæres i mindre dele, og grøntsagerne har dog bedst af som minimum at blive blancheret inden de fryses. Frugt og bær kan holde i et år eller mere i fryseren.

En hånd åbner en fryser uden is i

NoFrost

Ønsker du at slippe for at skulle afrime din fryser, kan du vælge at købe en fryser med NoFrost teknologi. Her holdes luften ved samme temperatur i hver del af fryseren, hvilket forhindrer dannelse af frost og is. Ikke alene slipper du for at afrime din fryser, du får også mere plads til din mad.

NoFrost teknologien finder du både i skabsfrysere, kølefryseskabe og i kølefryseskabe med dobbeltdører.

-18 grader vises på mørk baggrund

En frysers temperatur

Inden du stiller maden tilbage i fryseren, skal fryseren have opnået den rette temperatur. Temperaturen skal være på minus 18 grader for at fungere optimalt. Indstiller du fryseren på blot én enkelt grad højere eller lavere end minus 18, så bruger den hele 5 % mere strøm! Med en temperatur på minus 18 grader får du den optimale temperatur til opbevaring af dine madvarer og det laveste strømforbrug.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: