Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Online betaling

Vigtig information om online betaling

EU har skærpet sikkerhedsforanstaltninger med nye lovkrav i forbindelse med online betalinger på nettet i 2021. Det betyder, at alle online betalinger skal godkendes med enten NemID eller SMS kode (to-faktor godkendelse). Alle danske betalingskort kan anvendes i denne nye sikkerhedsløsning, som går under fællesbetegnelsen 3-D Secure.

Sådan handler du sikkert på elgiganten.dk

Når du handler på elgiganten.dk skal du blot indtaste de oplysninger, som du plejer, når du logger på. Når du betaler for dine varer online sker det via en to-faktor godkendelse enten med:

  1. NemID nøgleapp eller nøgleviser (ikke pap-kort)
  2. En personlig kode + en SMS-kode, som du modtager fra Nets, når du skal godkende din betaling med kort.

De nye EU krav påvirker desværre også nogle bankers kort, i MobilePay-appen. Hvis din MobilePay-betaling ikke kan gennemføres, prøv da med betalingskort i stedet.

Betaling med NemID

Du skal bruge NemIDs nøgleapp eller nøgleviser for at betale online. Det er ikke længere muligt at anvende den fysiske udgave, da NemID-papkortet ikke længere kan godkendes til kortbetalinger på nettet.

Du kan også vælge, at anvende NemID-appen til betaling. Vær opmærksom på at der kan gå op til en time før appen aktiveres første gang.

Betaling med SMS-kode og kodeord

Du modtager en engangskode på SMS fra Nets, som du skal indtaste sammen dit eget kodeord, når du godkender en online betaling. Her kan også se beløbet og det er Elgiganten du handler hos.

Har du ikke kodeord, så kan du oprette det hos Nets. Her indtaster du det mobilnummer, som skal tilknyttes kortnummeret og bekræfter med NemID.

Online betaling - FAQ

To-faktor godkendelse er en sikkerhedsforanstaltning, der skal forbedre din sikkerhed, når du handler på nettet. Fra den 4. januar trådte nye EU-krav om online handel i kraft, hvilket betyder at du fremover skal godkende alle handler på nettet i et to trins log-in, der autentificerer dig som den rigtige køber.

Ja. Du kan med NemID ændre dit mobilnummer og kodeord, som du har oprettet i sikkerhedsindstillingen.

3D-Secure er en sikkerhedsforanstaltning til handel på nettet, hvor du identificere dig med NemID eller engangskode på SMS og kodeord, som du selv har oprettet. Dit kort og mobilnummer, skal være tilmeldt, før du kan bruge denne sikerhedsløsning. Det gør du hos Nets. Du kan også ændre eller slette dit mobilnummer og kodeord til dit kort

Når du har modtaget engangskoden fra Nets, så virker den i 10 minutter. Hvis du ikke når at gøre handlen færdig, skal du starte betaling forfra.

Du kan være ude for dårlig mobildækning, hvor du ikke modtager en SMS. Du kan i stedet vælge at anvende NemID i det skærmbillede, hvor du skal indtaste din SMS kode. Tryk på NemID knappen og udfyld felterne på normalvis.