Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Epoq køkken planlægning

Epoq køkkentips – “Planlægning, planlægning, planlægning. Det er det vigtigste!”

Indretningseksperten Hanna Wessman har masser af køkkener på sin samvittighed, det ene flottere end det andet. Her afslører hun sine hemmeligheder. Få hjælp til planlægning af dit nye Epoq-køkken hos Elgiganten.
Hanna Wessman

Hvad er den største udfordring, når man skal indrette et køkken?

– Det er at få balancen mellem æstetik og funktion til at gå op. At holde det hele samlet - rent stilmæssigt og ikke afvige for meget fra resten af hjemmet/huset. Personligt synes jeg ikke, at et landligt køkken passer ind i en funkishus, for eksempel.

Er der en typisk fejl, som mange begår?

– At matche et moderne køkken med fx et blandingsbatteri, som er i en helt anden stil, bliver sjældent godt. Her skal man forsøge at holde sig til det samme materialevalg, som skaber og styrker den stil, man er ude efter. Hvis man træffer sine valg baseret på mavefornemmelsen her og nu, øger det risikoen for at træffe forkerte valg. Forberedelse er alfa og omega for at opnå et succesfuldt resultat.

Hvor starter man når man vil renovere sit køkken?

– Budgettet! Pengene må ikke slippe op, inden alt er indkøbt. Det er ikke sjovt at skulle gå på ”kompromis” hen mod slutningen af renoveringen, og med et grundigt budget kan man undgå at ende i den situation. Derefter fastlægges stilen, og man kan begynde at lede efter produkter, der er plads til i budgettet. Husk at indregne udgifter til elektricitet i budgettet. Mange gange er der jo behov for at flytte nogle af hvidevarerne for at opnå det bedste resultat.

Hvordan skal man tænke rent stilmæssigt for at sikre, at køkkenet ikke føles forældet om få år?

– Det kan klart anbefales at holde antallet af ”trendvalg” nede og i stedet satse på klassiske materialer. Et typisk eksempel på trendvalg er at gå ”all in” på messing for eksempel. Det er ikke en stor opgave at udskifte greb og blandingsbatteri efter et par år, men det er jo en ekstraudgift. Så hvis man vil undgå den udgift, ville jeg anbefale krom i stedet.

Hvad er dine bedste tips til at skabe et hyggeligt og flot køkken?

– Indbyggede løsninger som en køkkenbænk eller et åbent hyldesystem giver både personlighed og stilmæssig kraft til et køkken. Tekstiler som tæpper og gardiner er også valg, der præger slutresultatet, og de er med til at styrke den stil, man har valgt. Måske er det bedste valg læder i stedet for stof på den indbyggede sofa?

Hvordan har du tænkt, når du har indrettet dit eget køkken?

– I mit hjem er det ikke mig, der har bygget køkkenet, så jeg har desværre ikke så meget at byde på i form af inspiration. Men jeg har en indbygget køkkensofa og en stenbordplade, der er tilpasset efter mål, til bordet. Sofaen i teak med indbygget opbevaring til kildesortering er det, jeg er mest glad for i mit køkken.

Hvordan bruger du dit køkken?

– Vi bruger rigtig meget tid i køkkenet. Hjemmets hjerte, som det ofte kaldes, er det mest indbydende rum, hvis man spørger mig. Vi elsker at lave mad, og der sker altid noget i køkkenet. Næste gang jeg renoverer, vil jeg have et køkken, som er mere detaljeret planlagt, end der hvor vi bor i dag.

Hvis du kun skulle give ét stiltip til kommende køkkenprojekter, hvad ville du så råde til?

– Planlægning, planlægning, planlægning. Tydeligt, ikke? Det er det vigtigste! Find inspirationsbilleder, og lav en inspirations collage. Og hav det med som udgangspunkt, når I skal træffe jeres valg, og husk at holde det hele i samme stil!

Pil med teksten: Gå til Epog forside

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: