Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Vasketøj foran en tørretumbler oven på en vaskemaskine

Vaskesøjle - en pladsbesparende løsning

Med en tørretumbler ovenpå en vaskemaskine kan du spare plads på badeværelset eller i bryggerset. Vi giver dig her al den nødvendige information om vaskesøjler samt vores produkter.

Hvordan sætter jeg en vaskesøjle op?

1. Du skal altid placere tørretumbleren ovenpå vaskemaskinen – og aldrig omvendt. En vaskemaskine er for tung til at placere ovenpå tørretumbleren.

2. Hvis du allerede har en vaskemaskine, er det vigtigt, at du ikke køber en tørretumbler, der er dybere end din vaskemaskine. Sørg for at bredden og dybden passer. Hav disse informationer på plads, før du begynder at lede efter ny tørretumbler. Hvis du har en vaskemaskine med standard frontlåge, kan alle tørretumblere i vores sortiment i princippet placeres ovenpå maskinen. Du skal blot dobbelttjekke målene og sørge for at lågen åbnes i den rigtige retning, inden du bestemmer dig for en tørretumbler.

3. For at montere tørretumbleren oven på en vaskemaskine, skal du have en stablingsramme, som holder vaskesøjlen stabil og sikrer at tørretumbleren ikke løsnes.

Samsung tørretumbler ovenpå en Samsung vaskemaskine

Stablingsramme mellem vaskemaskinen og tørretumbleren

For at sætte tørretumbleren fast, skal du have en stablingsramme, som giver stabilitet og sikrer, at tørretumbleren forbliver på plads.

En stablingsramme kan have flere funktioner end bare at holde din vaskemaskine og tørretumbler samlet. Vælg en stablingsramme med en udtrækkelig hylde, som du kan folde tøj på eller bruge til opbevaring.

Få eksperthjælp til sammensætning af vaskesøjlen

Besøg gerne en af vores sælgere ude i en af butikkerne nær dig for at få gode råd om, hvilken vaskesøjlesammensætning, der passer bedst til dig, samt hvilken vaskemaskine og tørretumbler, der passer bedst i dit badeværelse eller bryggers.

En hvid vaskesøjle i et skab

Montering af vaskesøjle

I nybyggede lejligheder findes der ofte en dedikeret plads til vaskesøjler. Men hvis du ønsker at have din vaskesøjle indbygget, kan du også gøre det. Løsningen er at finde et skab i de rigtige mål i bredden, som du derefter justerer lidt. Du kan også finde pladsen ud fra, hvad som passer bedst til dit badeværelse eller bryggers.

Dette bør du være opmærksom på:


  • Vælg en plads på badeværelset, der er lidt væk fra bruseren for at undgå at få vand på skabet.
  • Vaskemaskinen og tørretumbleren har brug for el, så hav dette i mente fra starten af eller kontakt en elektriker, for at se om det er muligt at trække el dertil, hvor du ønsker at placere din vaskesøjle. Hvis du har et lille badeværelse, er det smart at bygge skabet hele vejen op til loftet for at få en mere stilren fornemmelse og drage fordel af pladsen.
  • Hjørneplacering foretrækkes

At gemme vaskesøjlen bag et højskab

  • Sørg for at dit højskab ikke er for smalt og tæt, så luften kan cirkulere rundt bagom maskinerne
  • Placer skabet så det ikke står direkte på gulvet for at undgå, at skabet står i vand

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: