Røgboks og røgning – lær kunsten at røge mad på din grill
En røgboks lader dig tage dine grill-evner til et helt nyt niveau, og du kan lære kunsten at bruge røg i madlavningen. Røgning giver en unik smagsoplevelse, der samtidig er både nem og sjov. Gør din grill til en røgegrill.
Røgning for nybegyndere
Røgning er nemmere, end hvad mange tror, og ved at følge nogle simple trin er vejen fra opskriften til tallerkenen kortere end frygtet. Efter at have varmet grillen op til den ønskede temperatur, placerer du en håndfuld røgflis over briketterne eller et tændt blus. Luk for låget og vent til, at der opstår hvid røg. Det er vigtigt at huske på, at røgen, som kommer fra grillen, skal være hvid under hele røgningen, da gul eller brun røg kan give maden en kraftig bismag. Forkert varme kan resultere i »dårlig« røg. Prøv dig frem når det gælder mængden af røgflis og husk: Hellere for meget end for lidt.
Røgning som du vil have det
En røgboks er et perfekt redskab, når du røger på en gas- eller kuglegrill, da du nemt kan fjerne den, når du mener, at maden har fået nok røg. Med en røgboks føres varmen fra grillen igennem metallet, og røgen slippes ud via hullerne i låget. Røgboksen er nem at fylde op undervejs, og asken samles i bunden.
Ønsker du at prøve noget anderledes, kan du for eksempel prøve en røgplanke. Skal du eksempelvis tilberede fisk, så vil en planke i cedertræ være perfekt, da den giver en middelstærk røgsmag.