Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Aften
 Aften
 Aften

Fotografering om aftenen

Fotografering ved aftenstid og om natten er udfordrende, og de bedste resultater opnås ved hjælp af et lyst widescreen-objektiv og lidt øvelse. Det trebenede stativ giver stabilitet til billeder, der har langsom lukkerhastighed. Denne artikel giver dig nogle tips til og information om dette emne.

Tilbehør til fotografering om aftenen

Kameraer

Tro det eller lad være, ikke alle kameraer kan tage gode billeder ved aftens-og nattetid. Som minimum bør du have et kamera, der giver mulighed for at manuelt valg af eksponering og har en lukkerhastighed, som længere end 30 sekunder.

Objektiver

Ethvert objektiv kan tage billeder i mørke, men nogle giver flere fordele end andre. Objektiver med bredere blændeåbninger kan tillade nok lys til håndholdt fotografering i svag belysning. Objektiver med hårde stop ved infinity-mærket gør fokusering i mørke enkelt.

Trebenede stativer

Trefoden er et af de primære redskaber for fotografen, der vil prøve at få det skarpeste billede. Om aftenen og natten er et trebenet stativ nøglen til et stabilt kamera, da trefoden det hjælper med at eliminere kamerarystelser og vibrationer, der sammen med en langsom lukkertid sikrer et skarpt billede.

Begyndertips til fotografering om aftenen

Manuelle indstillinger

Lær, hvordan du skal bruge manuelle indstillinger. Hvis du anvender kameraets auto-indstillinger om aftenen og natten, risikerer du et automatisk boost af din ISO, og auto-fokusering af dit objektiv bliver bemærkelsesværdigt mindre effektiv.

Rå filformater

Indstil dit kamera til at optage billeder i råt filformat. Dette giver dig mulighed for større kontrol med justering af kontraster, farvetemperaturer eller hvidbalanceindstillinger af dine billedfiler i efterbehandlingen.

Maksimér stabiliteten

Anvend en trefod og en fjern lukkerudløser til at sikre skarphed i dine billeder taget i svag belysning. Øv dig i at bruge disse, så du hurtigt kan sætte dem op og lave hurtige justeringer i mørket.

Hvad vil du tage billede af?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide