Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge  Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge

Apple TV vs. Chromecast sammenligning - de vigtigste forskelle

For alle uden Smart-TV findes der to enkle gadgets, der gør det muligt at streame film, serier og musik fra nettet. Apple TV vs. Chromecast – hvad er forskellene på de to enheder, hvilken skal du vælge, og kan de streame indhold i 4K UHD-kvalitet?

Sådan vælger du mellem Apple TV og Chromecast, de vigtigste forskelle på de to mest almindelige enheder til streaming, og de væsentligste kendetegn ved de seneste modeller – Apple TV 4 and Chromecast Ultra.

For alle uden Smart-TV er der grundlæggende to gadgets, der kæmper om førstepladsen, når det gælder om at streame film, TV-serier, underholdning og musik til dit TV. Det er Apple TV og Google Chromecast. Hvad er de vigtigste forskelle på de to, og hvilken skal du vælge?

Få mere at vide: Chromecast Ultra – hurtigere, bedre og med 4K

Få mere at vide: Apple TV med 4K

 Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge

Apple TV vs. Chromecast - to måder at se på tingene

Apple TV og Chromecast er to valgmuligheder med hver deres fordele. For moderne TV-seere, der ser TV uden at tage hensyn til programmer og sendetidspunkter, er internettet blevet den vigtigste leverandør af oplevelser. Alt, hvad hjertet kan begære, ligger i dag på internettet og er tilgængeligt døgnet rundt, men hvordan får du det bedst muligt hentet over til TV-skærmen? Et af svarene på det spørgsmål er Googles streamingenhed, Chromecast. Den lille runde gadget slutter du til dit TV via en HDMI-indgang, og så danner den forbindelsen mellem dit indhold på nettet og dit TV – og du kan bruge din smartphone som fjernbetjening! Vil du ikke slippe hele internettet løs på dit TV, kan du vælge Apple TV, som er en slags kabelnetværk i den digitale tidsalder. Her samler Apple de store streamingtjenester i ét system, så du kan vælge og vrage og hente den underholdning, du har lyst til.

 Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge

Dette er Apple TV

  • En lille, sort boks med fjernbetjening, som du kobler til dit TV via en HDMI-indgang
  • Giver adgang til de vigtigste TV-kanaler, Netflix, Viaplay, HBO Nordic med flere via apps, plus film fra iTunes
  • Du kan streame film og billeder fra din iPhone eller Mac direkte til dit TV
  • Apple TV 4. generation – den nyeste version med stemmestyring og muligheden for installation af nye apps

Køb Apple TV

 Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge

Dette er Chromecast

  • Lille, rund streamingenhed, som du kobler til en HDMI-indgang på dit TV
  • Fås også som særskilt audioenhed, du kan sætte direkte til dit musikanlæg
  • Styres via en enkel mobilapp
  • Gør det nemt for dig at sende dit favoritindhold til dit TV med smartphone, tablet eller PC som fjernbetjening

Køb Chromecast

 Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge

App vs. fjernbetjening

Chromecast er fantastisk til at sende indhold fra internettet videre til dit TV. Du sender – eller "caster" – film, serier og musik til TV'et fra telefon eller tablet ved at trykke på cast-symbolet i din Chromecast-app. Alle med enheder på det trådløse netværk kan styre indholdet, der sendes, så enhver kan – med Chromecast-appen installeret – bidrage til TV-underholdningen. Chromecast fungerer også med et stigende antal apps og kan styres med både Android- og Apple-enheder. Selv om Apple TV også kan styres via en app på din iPhone, iPad eller sågar Apple Watch, så styres enheden som regel via den relativt traditionelle fjernbetjening, der følger med. Både fjernbetjening og opsætning gør Apple TV lidt mere håndgribelig og til lidt mere af en traditionel TV-oplevelse end Chromecast. Brugere, der går efter den type TV-brug, vil typisk foretrække Apple TV.
 Chromecast vs. Apple TV – forskellene på dem, og hvad du skal vælge

Telefon og bredbåndshastighed spiller ind

Selv om både Apple TV og Chromecast fungerer med iOS og Android, så favoriserer producenterne tydeligvis deres "egne kunder" med nogle ekstra funktioner. Med Chromecast kan du for eksempel lettere spejle skærmen fra en Android-telefon end fra en iPhone. På samme måde er det lettere at se dine egne billeder og videoer eller streame TV-serier uden for de almindelige apps, hvis du har en iPhone eller iPad og bruger Airplay. Derudover er indhold, du allerede har købt på iTunes, lettere tilgængeligt på et Apple TV. Derudover er det værd at undersøge din bredbåndshastighed, uanset hvilken enhed du vælger. Skal du se film og serier i HD, for slet ikke at tale om 4K, anbefales 5 Mbit/s eller hurtigere bredbånd.

Apple TV 4 vs. Chromecast Ultra - den nye generation

I dag er HDR-kvalitet og 4K UHD på vej ind på markedet med fuld fart. Næste generation billedopløsning og farvegengivelse giver dig TV-billeder på et helt nyt niveau, men de nye standarder kræver også mere af dit TV, din bredbåndshastighed og dine streamingtjenester. Apple TV 4 og Chromecast Ultra kan begge levere perfekt 4K UHD-kvalitet. Så hvad er forskellen på dem? Til en start er der prisen. Chromecast er så overkommelig, at du kan købe to af dem til samme pris som et Apple TV og alligevel få byttepenge retur. Men hvis den samlede pakke og TV-oplevelsen passer dig bedre, så vil det mere integrerede Apple TV4 med Siri-stemmestyring, kendt fra Apple-universet, sandsynligvis være dit førstevalg. Går du glip af en replik i filmen, kan du bare spørge: "Siri, what did they say?", hvorefter Siri spoler 10 sekunder tilbage og spiller det igen med undertekster. Genialt!

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: