Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Fugle- og naturfotografering
 Fugle- og naturfotografering
 Fugle- og naturfotografering

Fotografering af fugle & dyreliv

Fotografering af fugle- og dyreliv er en populær hobby. Det rette objektiv og rigtige tilbehør, såsom trefod og filter, gør det lettere at fotografere og sikrer billeder af høj kvalitet. Læs vores guide til at vælge det rette kamera, den rette linse og det rigtige tilbehør og få også nogle nyttige begyndertips.

Tilbehør til fotografering af fugle og dyreliv

Kameraer

Noget at holde øje med ved et kamera er hastighed – autofokussystemets hastighed og antallet af rammer per sekund, det kan tage. Nogle foretrækker kameraer med udskiftelige objektiver, som giver mulighed for at anvende objektiver med større brændvidde.

Objektiver

Det er ofte målet at komme tættere på. Du vil have behov for teleobjektiver med stor fokallængde. Desuden vil objektiver med en større blændeåbning giver mulighed for hurtigere lukkehastighed og dybdeskarphed med henblik på at få dit objekt til at skille sig ud fra baggrunden.

Trebenede stativer

Trefoden er ofte grundlaget for at få et skarpt billede, især ved brug af objektiver med længere brændvidde. Når man følger dyrelivet på farten, giver det etbenede stativ hurtigere bevægelse og større fleksibilitet, mens det samtidig giver stabilitet.

Begyndertips til fugle- og dyrelivsfotografering

Blændeprioritering

Du kan altid vælge Auto Mode, men anvend blændeprioritering til at skyde med bredere blændeåbninger – det giver dit kamera mulighed for at lukke mere lys ind med henblik på at få dit objekt til at skille sig ud fra baggrunden.

Lukkerhastighed

Dyreliv er ofte i bevægelse. Du kan fryse denne bevægelse ved at bruge en hurtig lukkerhastighed. Selvom dyret er ubevægeligt, kan svinget af et hoved eller vingeslag forårsage sløring af et billede.

Lys, lys, lys

Hvor er solen? Hvor er skyggerne? Hvor er lysindfaldet? I fotografering er lys altafgørende. For at få de bedste billeder af dyreliv, er det vigtigt med den rette belysning, og derfor skal man være opmærksom på, hvorfra lyset kommer.

Hvad vil du tage billede af?

Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide
 Kameraguide