Åbningsuge: Vi holder åbent og med udvidede åbningstider - se mere
Åbningsuge: Vi holder åbent og med udvidede åbningstider - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Køleskab og fryser

Køleskab og fryser - oversigt over vigtige funktioner

LowFrost eller NoFrost? Flow? Navnene på funktionerne i køleskabe og frysere bliver ikke altid til køleskabspoesi. Men tag det roligt - her har vi samlet udtryk for vigtige funktioner for køleskabe og frysere, så du kan finde præcis det, du har brug for, når du skal vælge dit drømmekøleskab eller den perfekte fryser.

Ingen afrimning

FrostFree og NoFrost anvender en teknologi, som holder din fryser helt fri fra is, og du behøver derfor ikke afrime den. Frysen har nemlig fordamperen udenfor selve fryseren og har en indbygget opvarmningsfunktion, som regelmæssigt varmer fordamperen op ca. fire gange om dagen. Opvarmningen afrimer fordamperen og sørger, at du slipper for at afrime fryseren. Derudover sikrer en blæser inde i fryseren, at den kolde luft altid er i bevægelse, således at der ikke ophober sig is på madvarerne eller på indersiden af fryseren.

NoFrost og FrostFree

Let afrimning

Low Frost eller Smart Frost anvender en teknologi, som resulterer i, at du ikke behøver afrime din fryser, så ofte som du ville skulle med en almindelig fryser. En traditionel fryser skal afrimes mindst fire gange om året, mens en fryser med Low Frost/Smart Frost kun skal afrimes én gang om året. I en fryser med disse teknologier er fordamperen placeret udenfor selve fryserummet, hvilket betyder, at der ophobes væsentligt mindre is end i en almindelig fryser.


NoFrost og FrostFree

Hurtigfrysning

En FastFreeze-funktion gør dig altid i stand til at opbevare store mængder madvarer i din fryser. Funktionen sænker temperaturen til -32°, og du kan derfor komme mad i fryseren, der er købt med hjem fra butikken, uden at temperaturen stiger – også selv om det tager lang tid. Dette sikrer, at maden altid har den rette temperatur, så den beholder sin gode smag og sine vitaminer. Fryseren har en alarm , der lader dig vide, hvis temperaturen er højere, end den skal være.


Hurtigfrysning
Gakøleskab eller elektrisk køleskab?

Lugtfrit køleskab

Med et kulstoffilter absorberes dårlig lugt, så den ikke spreder sig i køleskabet. Og aktivt kulstof renser luften i inde i køleskabet. Udover at neutralisere dårlig lugt så forhindrer filteret også bakterievækst. Husk blot på at kulstoffilteret skal udskiftes en gang om året.

Kulstoffilter

Perfekt belysning

Med LED-belysning får du et jævnt og behageligt lys, der giver dig et optimalt overblik over hele køleskabet, så du kan bruge pladsen optimalt. Derudover forbruger LED-lys mindre strøm end andre typer belysning.


LED-lys

Holder døren lukket

Glemmer du at lukke døren til køleskabet eller lågen til fryseren, så spilder du energi, og temperaturen stiger. Vælg derfor et køleskab eller en fryser, der har en dør eller låge, som lukker automatisk. Dermed minimerer du risikoen for at dine madvarer bliver dårlige.

Lukker automatisk

Energiklasse

Køleskabe er opdelt i energiklasser fra D til A+++. Et køleskab i energiklasse A+++ er det mest energi- og miljøvenlige, du kan vælge. De mest energivenlige hvidevarer er lidt dyrere, men du sparer i det lange løb med sådan et køb.
Nulzone

Luftcirkulation

En del køleskabe er udstyret med flere ventiler, der sikrer, at luften spredes i hele køleskabet, så maden holdes frisk længere. Hold øje med køleskabe, der kommer med Dual Flow, Multiflow eller DynamicAir, da disse effektivt spreder luften via et kanalsystem, som giver en bedre luftcirkulation. Dette sikrer en jævn temperatur i hele køleskabet, hvilket gør, at dine madvarer holder længere.

Luftcirkulation

Skuffe til fisk og kød

Med en nulzone-skuffe holder temperaturen i opbevaringsskuffen en optimal temperatur på 0°C, hvilket er optimalt til opbevaring af fisk og kød. Denne funktion kan let slukkes, så du kan anvende skuffen til almindelig opbevaring. Se efter et køleskab, der har Active0, Zero zone, Fresh 0 Zone eller VitaFresh Pro.


Nulzone

Is- og vanddispenser

Med en is- og vanddispenser kan du tilslutte enheden til vandsystemet i dit køkken og få koldt vand og friske isterninger, når du trykker på en knap på køleskabet.

Stille drift

Hvis du ønsker et stille køleskab, skal du være opmærksom på lydniveauet (dB) i køleskabets specifikationer. En normal samtale ligger på 60 dB, og et meget stille køleskab har et lydniveau på omkring 40 dB.

Wi-fi

Med et køleskab, der har wi-fi-tilslutning kan du forbinde det til din smartphone og styre temperatur eller indstillinger samt modtage notifikationer via en applikation, når nogen åbner køleskabsdøren.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: