Læs vores FAQ om Klik&Hent, åbningstider, muligheder for reklamation og meget andet her
Læs vores FAQ om Klik&Hent, åbningstider, muligheder for reklamation og meget andet her.
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Styr dine smarte produkter via din telefon

Et smart hjem er mere end stemmestyring

Smart teknologi præsenteres ofte som værende stemmestyret, men det er en misforståelse, at stemmestyring og smart produkter er det samme. Dine produkter kan kommunikere med dig og hinanden – også selvom du ikke kan tale med dem.

Smart Home bliver ofte præsenteret som en talende, virtuel assistent. Men dette er en misforståelse. Stemmestyrede smarthøjttalere som Google Home er selvfølgelig et godt eksempel, men der er mange smarte enheder, hvor det ikke er meningen, at de skal reagere på talte kommandoer. Så selv hvis du ikke er interesseret i stemmestyring, så kan du stadig få et velfungerende smart hjem.

Definitionen på et smart produkt er dens evne til at kommunikere med andre elektroniske enheder og, at den kan styres fra en central hub-enhed. Denne centrale enhed kan være stemmestyret, men oftest styres den via den smartphone. Det eneste du behøver for at styre alt fra musik, til lys og varme, er en app på din smartphone.

Sandsynligvis har du allerede et eller flere smarte produkter derhjemme, også selvom du aldrig har tænkt på dem på den måde før. Google Chromecast, Apple TV, robotstøvsuger, videodørklokke og brandalarmer med wi-fi forbindelse er alle smarte produkter. Andre smarte enheder kan kontrollere og styre indeklimaet, holde din mad frisk og reducere dit strømforbrug – helt uden at du behøver at sige noget.

Smart radiator

Stille er ikke lig med dum

Varme er den største udgift for mange husholdninger. Men der findes mange smarte produkter, der kan hjælpe dig med at spare – uden at du skal gå på kompromis med komforten.

Mange elektriske radiatorer kommer udstyret med en wi-fi forbindelse. Du skaber forbindelse til dit hjemmenetværk, og så kan du styre din radiator via din smartphone. Du styrer ikke din radiator med stemmen, men den er forbundet til en central hub og kan bruges sammen med andre produkter og enheder. Radiatoren er programmeret til at vide, hvornår du har brug for noget varme, men derudover spilder den ikke strømmen.

Et smart stik forbundet til en elradiator

Smarte stik er et andet eksempel på smarte produkter, der ikke er synonyme med stemmestyring. Smarte stik kan være kompatible med stemmestyring, men dette er ikke en nødvendig funktion for optimal brug. Du tilslutter din valgte enhed til et smart stik, og via den indbyggede wi-fi forbindelse fungerer stikket nu som ”mellemmand” mellem dig og din ”ikke-smarte” enhed. Og dette kræver ingen tale for at virke.

Med din gamle elektriske radiator tilsluttet til et smart stik sikrer du, at den kun får adgang til strømmen, når du ønsker det. Dermed kan du programmere varmen, mens du også holder øje med forbruget. Tilslut en sensor, der måler rummets temperatur, og du er godt i gang med at skabe et smart hjem. Du kan læse mere om, hvordan du kan spare på strømmen med et smart hjem her.

Brug telefonen som indkøbsliste

Hvornår er stegen færdig?

Fremtidens køkken er også smart. Ligesom med varmen tillader ny teknologi, at dine køkkenenheder bedre kan opfylde dine behov, end hvad der tidligere var muligt.

Køleskabe med indvendige kameraer lader dig se, hvad det indeholder – selv når du står i supermarkedet. Og på køleskabsdøren touchskærm kan du afspille musik og få adgang til opskrifter.

Styr dit smarte hjem fra din smartphone

Smarte ovne kan også tilsluttes til din smartphone. Ovnen finder selv ud af at finde den rigtige temperatur og tilberedningstid, mens den sørger for at holde dig opdateret via den centrale hub – din telefon.

Essensen ved smart teknologi er, at den ikke absolut skal kunne tales med. Verbal kommunikation er ofte slet ikke nødvendigt. Men teknologien kommunikerer stadig med dig og andre enheder. De smarte enheder forstår dine ønsker, også selvom du ikke bruger stemmen til at fortælle dem det.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: