Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Secure collect

Vi vil gøre det lettere at genanvende elektronik

I samarbejde med Recipo, et svensk retur- og genbrugssystem, gør Elgiganten det nu lettere for dig at komme af med elektronik på miljørigtig og forsvarlig vis.

Elgiganten har i en årrække taget gratis imod alle elektriske produkter uanset, hvor produkterne oprindelig har være købt. Herudover hjælper vi dig af med brugte batterier og tilbyder hjælp til returnering af gamle produkter, når vi leverer nye til dig. På den måde kan du sikre, at dine produkter bliver håndteret på en miljørigtig måde. I tillæg introducerer Elgiganten nu endnu et tiltag: Secure Collect.

Sådan fungerer Secure Collect

For at gøre det lettere at indsamle elektronik til genanvendelse, har Elgiganten sammen med Recipo udviklet et indsamlingssystem kaldet Secure Collect, hvor du som kunde kan aflevere din udtjente dataholdige elektronik som fx smartphone, iPad eller computer.

Når en container er fyldt med elektronik, hentes den af Recipo, hvorefter særligt autoriseret personale sørger for at slette al data, så den ikke risikerer at havne i forkerte hænder. Når et stykke elektronik er slettet, sendes det til genbrug ud fra en særlig klassificeringsmodel, som afgør om produktet kan genbruges, som det er, eller skal skilles ad, så mineraler og råmaterialer genanvendes.

Aflever trygt dine elektronikprodukter i Elgiganten

Alle Secure Collect containerne er låst og plomberede, så kun autoriseret personale kan få adgang til den indsamlede elektronik. Samtidig er containerne designet således, at det er umuligt at række en hånd ind i containeren efter den indleverede elektronik. Først når containerne er kørt til genbrug åbnes de af autoriseret personale i et sikkert lokale.

Åbenlyse fordele ved genanvendelse

Det er uhyre vigtigt, at vi bliver bedre til at genanvende og genbruge gammelt og udtjent elektronik. På den måde bliver vi i stand til at forlænge produkters levetid, materialer kan gøre nytte igen - og kan til og med helt erstatte nye produkter. Det indebærer en langt mindre påvirkning på klima, miljø og natur. Benyt derfor med fordel vores Secure Collect system næste gang du skal af med et stykke elektronik!

Her finder du Secure Collect i Elgiganten

Du finder vores Secure Collect containere i alle vores varehuse med undtagelse af Århus, Frederiksberg, Fisketorvet, Hørsholm, Aalborg Nytorv, Trianglen, Køge og Amager Centeret.

Alle varehuse forventes at have Secure Collect installeret i slutningen af marts 2021.

Om Recipo og Secure Collect

Secure Collect er et sikkert indsamlingssystem for elektronik, der indeholder privat og personfølsomt data. Secure Collect findes i Danmark, Sverige og Norge og er udviklet af Recipo, som specialiserer sig i indsamling og genanvendelse af plast- og elektronikprodukter.