Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Ældre par med mobiltelefoner

Sådan vælger du en brugervenlig telefon til seniorer

Har din mor eller far brug for en ny telefon? Moderne teknologi kan være forvirrende for den ældre generation. Dette skal du overveje, når du køber en telefon til et ældre familiemedlem.
Ældre mand med mobiltelefon

Brugervenlig

Teknologi kan være en vanskelig barriere, for nogle ældre mennesker. Mange seniorer vil sætte pris på en telefon, der er let at lære at bruge. Hvis du hjælper dine forældre med at købe en smartphone, skal du overveje, hvilket operativsystem du skal vælge.

Meningerne varierer om, hvorvidt iPhone eller Android er den mest tilgængelige. En iPhone kan være det sikreste valg for brugervenlighed, selvom de har en tendens til at være lidt dyrere end Android-modeller. Hvis de allerede har en smartphone, er det bedst at holde sig til det system, de allerede kender. Hvis du regner med at skulle hjælpe undervejs, bør du vælge den model, du kender bedst - så vil det være lettere for dig at hjælpe dem.

Stil dig selv disse 5 spørgsmål, før du køber en ny telefon!

Ældre par med mobiltelefoner

Hvad skal telefonen bruges til?

Hvis dine forældre ikke bruger telefonen til andet end at ringe og sende tekstbeskeder, har de muligvis ikke brug for en smartphone. Du finder også et stort udvalg af klassiske mobiltelefoner hos Elgiganten.

Men måske kan de alligevel se mulighederne i en smartphone. De har mange praktiske funktioner og kan fx slette behovet for at et kamera med. At have verden - nettet, sociale medier og banktjenester - i lige ved hånden er både sjovt og nyttigt.

Doro mobiltelefon

Smarte funktioner for ældre med Doro

Firmaet Doro fremstiller telefoner, der især tager højde for ældre. De er lette at sætte op og bruge. Flere forskellige modeller er tilgængelige - afhængigt af hvor mange funktioner, der er brug for.

Smartphones fra Doro giver dig mulighed for at vælge mellem Android og Doros superenkle grænseflade. Dette gør dem meget brugervenlige. Telefonerne er udstyret med en speciel alarmknap i tilfælde af nødsituationer - hvilket også kan give dig ro i sjælen.

Hvis din mor og far ikke har brug for en smartphone, laver Doro også traditionelle mobiltelefoner. De har knapper i god størrelse, og selvom der ikke er nogen touchskærm, har de stadig et kamera.

Ældre kvinde med mobiltelefon

Skræddersy deres nye telefon til ældres behov

Dårligt syn? Gå efter en telefon med en stor skærm for at gøre det lettere at læse. Både Android og iPhones har en enkel tilstand. Denne tilstand viser større og færre ikoner, så det er lettere at forstå og navigere rundt.

Ondt i hænderne? Hvis de har ledssmerter fra gigt, skal du købe dem en mindre telefon. Den er lettere at holde og vil ikke anstrenge hænderne. Du kan også tilføje fx en popsocket eller anden type greb til bagsiden af telefonen. Dette giver bedre komfort og lader dem også placere deres telefon på et bord foran dem.

Dårlig hørelse? Hvis de lider af nedsat hørelse, skal du sørge for, at telefonen har god lydkvalitet. Har de alvorlige hørselsproblemer? Så bør du også kontrollere, om telefonen er kompatibelt med deres høreapparat (alle Doros modeller er). Hvis ikke, er de nødt til at slukke høreapparatet, før de ringer op.

Vælg det rigtige abonnement

Vælg et abonnement, der passer til deres forbrug. Hvis du ved at de ikke kommer til at streame serier og film er der ingen grund til at købe et dyrt abonnement, da det ofte er datapakken, der hæver prisen. Du kan få hjælp til at finde det bedste abonnement i vores butikker.

Få hjælp fra Elgiganten

Mange ældre for hjælp fra familiemedlemmer, når telefonen driller. Hvis du ikke selv kan hjælpe dem, kan de altid få hjælp hos Elgiganten! Vi tilbyder flere nyttige tjenester. Vi kan opsætte deres telefon, overføre gammelt indhold til deres nye telefon eller hjælpe med tekniske problemer. Se alle vores telefontjenester her!

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: