Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Billede a fen støvsuger i et soveværelse

Ordliste til støvsugere

Trådløse støvsugere med HEPA-filter eller støvsuger med lang rækkevidde og parkeringsposition. Få styr på begreberne takket være Elgigantens ordliste, så du kan vælge den bedste støvsuger for dig.

Lydniveau – stille støvsugere

Hvor stille er en stille støvsuger egentlig? En støvsugers volumen måles som så meget andet i decibel og varierer mellem 59 dB og 81 dB. Vindblæste blade har en volumen på 20 dB, lydniveauet i et kontorlandskab ligger på 50 dB, og en normal samtale mellem to personer ligger på cirka 60 dB. Grænsen for høreskader går ved 85 dB. En stille støvsuger er perfekt for dig, der ønsker at støvsuge uden at overdøve hverken dig selv eller andre. Se lydniveau under Specifikationer til hvert produkt.

HEPA-filter

HEPA står for High efficiency particulate arresting, så på almindeligt dansk er et HEPA-filter med andre ordet et højeffektivt partikelfilter. Filtret kan bortfiltrere 99,7 % af selv de vanskeligste partikler i luften, helt ned i en størrelse på 0,3 mikrometer (µm) i diameter. Større partikler filtreres endnu bedre. Der findes både vaskbare og ikke-vaskbare HEPA-filtre.

Sugeffekt – støvabsorbering

En støvsugers opgave er at suge støv og andet snavs og fra hårde gulve og gulvtæpper. Sugeeffekten måles på en rengøringsskala, der går fra A til G. A er den bedste rengøringsklasse. Du finder disse oplysninger under Specifikationer tilhørende hvert produkt.

Rækkevidde

Er du træt af at tage ledningen ud stikket, når du skal støvsuge i næste rum? Så bør du vælge en støvsuger med lang rækkevidde. Rækkevidden omfatter nemlig ledningens længde.

Parkeringsposition

Dette er en funktion, der får støvsugeren til at slukke automatisk, når du stiller mundstykket og røret i denne position. Det er perfekt, hvis du har behov for en pause.

Teleskoprør

En støvsuger med teleskoprør er ensbetydende med, at du kan justere længden på røret, så det passer til din højde og arbejdsposition i det område, du skal støvsuge.

Ikon med støvsuger
Ikon med trådløse støvsugere
Ikon med håndstøvsuger
Ikon med robotstøvsuger
Ikon med damprenser
Ikon med tilbehør til støvsugere

Læs mere om vores mange produkter: