Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
seks personer kigger på deres mobiltelefoner

9 tips til at få mere ud af din smartphone

En mobiltelefon kan hjælpe dig i din hverdag, hvis du ved hvordan. Den kan give dig timevis af underholdning, hvis du har husket at lade den. Den kan holde længe, hvis du passer godt på den. Den kan bevare dine gode minder, og de bliver ekstra gode, hvis du lærer hvordan man tager bedre billeder med mobilkameraet. En mobiltelefon kan holde dig i kontakt med dem du elsker, hvad enten du ringer, skriver eller sender billeder. Her giver vi dig 9 tips til hvordan du får endnu mere ud af det device, du alligevel altid har i lommen.
Person holder ødelagt telefon

1. Til dig, der er lidt klodset…

…eller bare uheldig. Vi har alle prøvet at tabe vores telefon og nogle gange er vi heldige og den falder blødt eller i den rigtige vinkel og nogle gange er vi bare uheldige og taber den ned på et hårdt flisegulv med skærmen først, så det hele smadrer. Så ville det have hjulpet at have et cover eller en skærmbeskyttelse på telefonen, som kan beskytte din telefon fra de værste slag og ridser. Vi kan endda hjælpe dig med at montere skærmbeskyttelsen. Er du så uheldig at du taber din telefon i vand er det godt at have en vandtæt telefon. Se efter en telefon med IP-certificering IP67 eller IP68. Du kan læse mere om denne type certificering her.

Person holder mobiltelefon og powerbank

2. Til dig, der er glemsom…

Opdagede du først nu er der kun var 3% tilbage på telefonen? Og du er ikke i nærheden af en stikkontakt før om flere timer? Og du havde egentlig en masse ting du skulle på telefonen eller venter på et vigtigt opkald. Her kan en powerbank redde dig – forudsat at den er opladet altså. Sidder du i bilen kan en biloplader også hjælpe dig i nødens stund. Vidste du at det faktisk er bedst at begynde at overveje at sætte telefonen i opladeren, når den nærmer sig de 40%? Så holder batteriet længere. Få flere tips om opladning her.

Kvinde tager muffins ud af ovnen

3. Til dig, der har brug for hjælp…

Du har sikkert brugt videoopkald til at hyggesnakke med venner og familie. Denne type kommunikation er på mange måder genial, når du gerne vil se nogen du savner, som er langt væk. Ikke bare kan du se deres ansigter, men også din vens nye lejlighed eller en tegning fra din nevø. Men har du tænkt på at det også kan hjælpe dig med praktiske ting i hverdagen? Du kan ringe til bagemesteren i familien og spørge, om det virkelig er sådan her, kagen skal se ud. Eller ring til din mest handy ven og spørg, hvilken knap du skal trykke på, hvis du skal slå sikringerne fra. Med et videoopkald kan du gøre afstanden mindre og få hjælp med det meste.

Mand sidder i sofa og kigger ned på sit smartwatch

4. Til dig, der ikke vil gå glip af noget…

Vi kan nogle gange godt være lidt for klistrede fast til vores telefoner og i nogle situationer er man nødt til at lægge telefonen væk. Men hvad nu hvis nogen ringer eller skriver om vigtige ting i mellemtiden, tænker du måske. Et kompromis kunne være at få et smartwatch. Med det på armen kan du få notifikationer, når nogen skriver eller ringer og så kan du hurtigt se, om det er vigtigt eller ej, blot ved at kigge ned på håndleddet. Det kan også være smart, hvis du altid har mobilen på lydløs og derfor ikke får besked, når nogen ringer. Da vil du kunne se eller mærke det på dit håndled og hurtigere kunne reagere. Ved du ikke hvilket smartwatch du skal købe? Se vores smartwatch-guide.

Mand ligger på sofa og ser på sin smartphone

5. Til dig, der nemt keder dig…

En smartphone er næsten blevet mere en underholdningsmaskine end et kommunikationsværktøj. Du kan surfe på nettet, tjekke Facebook, Instagram osv., du kan spille spil, du kan læse e-bøger, du kan se film og serier og du kan høre musik, lydbøger, podcasts eller radio på den. Ved du hvad du skal se efter, hvis du vil købe en telefon med en god skærm til at streame film og serier på? Hvis ikke kan du få nogle tips og råd her. Der findes også mange forskellige typer af holdere eller covers til din telefon, som gør det nemmere at se film og serier, fordi du ikke selv behøver at holde telefonen.

 Person tager billede af strand og badebro med sin mobiltelefon

6. Til dig, der gerne vil bevare øjeblikket…

Mobiltelefonen er for mange blevet det primære kamera. Det er nemt og altid ved hånden og kvaliteten på mobilkameraer er blevet god nok til, at du kan få nogle virkelig gode billeder. Men gode billeder kommer ikke af sig selv. I vores guide kan du få tips, til at tage bedre billeder og til at købe en smartphone med et godt kamera. Du kan også købe holdere, stativer eller smarte tripods, som alle kan hjælpe dig med at få mere stabile billeder.

Person holder telefon foran Eiffeltårnet

7. Til dig, der er et fremmed sted…

At have din mobiltelefon med på rejsen kan være en lifesaver. Den kan hjælpe dig med at finde vej. Med de rigtige apps, kan den hjælpe dig med at finde et godt sted at spise eller et spændende sted at se. Den kan gemme din flybillet og give dig besked, hvis flyet er forsinket. Den kan fortælle dig, hvordan vejret bliver, så du ved hvad du skal pakke. Den kan fortælle dig, hvad klokken er hjemme i Danmark, så du ikke ved et uheld ringer hjem midt om natten, fordi du glemte tidsforskellen. Der findes endda apps, der kan hjælpe dig med at finde nærmeste toilet. Og hvis sproget er lidt tricky kan Google Assistent (og til dels Siri) hjælpe dig med at oversætte på både skrift og tale – så du kan spørge ”Må jeg låne toilettet?” på alle sprog.

Kvinde videochatter med mand

8. Til dig, der elsker én langt væk…

Hvis du fik oversætterfunktionen på din telefon til at fungere så godt, at du fik scoret drømmekvinden/-manden på ferien, så kan den heldigvis også hjælpe dig med at holde kontakten. Det kan selvfølgelig også være til din ven, som er flyttet til udlandet eller hjem til familien, hvis du selv er flyttet ud i verden. Men mange lange samtaler til udlandet kan blive dyrt, så husk at tjekke dit abonnement, så det ikke bliver økonomien, der begrænser kærligheden. Hvis I har nok mobildata eller ringer, når I er på wi-fi er videoopkald også en perfekt løsning.

Kvinde sidder ved bord og snakker i telefon

9. Til dig, der altid ringer…

Er du typen, der elsker at holde kontakt med alle dine kære? Og synes du at det er hyggeligere at snakke end at skrive? Så er mobiltelefonen måske din bedste ven. Sørg for at få et abonnement, hvor taletid er fri eller i hvert fald at der er rigeligt af det. Du kan komme ind i en af Elgigantens butikker og høre mere om vores abonnementer. Det er også en god ide at finde en telefon med en god højttaler og mikrofon, så både du og personen du snakker med går klart og tydeligt i gennem. Hvis samtalen trækker ud, kan det også være smart med ekstra lang batterilevetid (se evt. tips nr. 2).