Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Billede af forskellige TV’er

Vælg det rigtige TV med hjælp fra Elgiganten

Er det på tide at udskifte dit TV? På denne side hjælper vi i Elgiganten dig med at vælge TV efter kriterierne kvalitet og billedteknologi. Først vælger du ønsket kvalitet ved at trykke på knapperne Basic, Premium eller High-end, og derefter kan du vælge type TV-teknologi – LCD, QLED eller OLED. Resultatet er det perfekte TV til dine behov.
 Basic-logo

Denne kategori dækker dine basisbehov, når det kommer til TV. Med disse TV’er vil du kunne se på alle typer af underholdning i god opløsning.

 Premium-logo

Dette er TV’et for dig, som stiller lidt højere krav. Her får du et skarpere billede, bedre kontrast og et mere unikt design. Et TV i denne kategori dækker de fleste behov.

 High-end-logo

Her finder du de bedste TV’er på markedet. Her får du det bedste billeder, de mest flydende bevægelser i billedet, når du ser sport og film, og det ypperste inden for sortniveau, kontrast og farvegengivelse. Dette er TV’et for dig, som vil have det bedste!

 Billede af LED-TV

LED-TV

LED er en forkortelse af Light Emitting Diode. Et TV med et LED-panel er egentlig en videreudvikling af et LCD-TV, som er gjort mere energieffektivt samtidig med, at billedkvaliteten er forbedret. LED-TV er fremstillet med 2 forskellige typer LED-lys – kant-LED og bag-LED. Typisk giver bag-LED, som også kaldes Full-LED, dig et bedre TV med bedre kontraster og sortniveauer end kant-LED.

 Billede af et MINI LED-TV

MINI LED-TV

Mini-LED er en ny og mere effektiv måde at baggrundsbelyse en LCD-skærm. Som navnet antyder, krymper Mini LED de LED-dioder, som giver baggrundsbelysning til LCD-skærme. Det grundlæggende princip er, at mindre LED-dioder giver mulighed for flere LED-dioder. Med flere og mindre LED-dioder bag LCD-pixels bliver billederne lysere og kontrasterne tydeligere. Samsung kalder denne type TV for Neo-QLED, LG kalder den QNED og Philips og TCL bruger navnet Mini LED.

 Billede af et QLED-TV

QLED-TV

QLED er en teknologi udviklet af Samsung, som hovedsageligt bruges i deres TVer. Betegnelsen QLED refererer til Quantum Dot-teknologien, som i denne type TV kombineres med et LED-belyst LCD-panel. Med andre ord er QLED en videreudvikling af LED-teknologien. I grove træk er QD-teknologien kvanteprikker, som konverterer lys til næsten hvilken som helst farve. Derfor kan disse TVer gengive et bredere farvespektrum med højere lysstyrke end andre teknologier.

 Billede af et OLED-TV

OLED-TV

OLED står for Organic Light Emitting Diode. Denne teknologi er en helt anden end den, du finder i LED/LCD’er. I et OLED-TV er både farve- og lyskilde indbygget i samme pixel, som derfor ikke behøver gennemlysning. Disse pixels kan slukkes helt, så de ikke udsender noget lys, når billedet kræver det. Resultatet er et ekstremt mørkt sortniveau og helt præcis kontrast- og lysbetjening.

LCD – Find dit TV:

MINI LED – Find dit TV:

QLED - Finn din TV:

OLED - Find dit TV:

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: