SOMMERUDSALG og en masse gode tilbud - Find tilbuddene her!
SOMMERUDSALG og en masse gode tilbud - Find tilbuddene her!
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Billede af en vaskemaskine i hjemlige omgivelser

Har du begået denne fejl med din vaskemaskine?

Vidste du, at der er særligt én fejl, mange begår, når de skal i gang med deres nye vaskemaskine? Sådan installerer du dit nye apparat rigtigt.
V

Transportbeslag - vaskemaskiner

Når 81 % af danskerne har en vaskemaskine, sælges der utroligt mange nye maskiner hvert år. Det at installere en ny vaskemaskine kan byde på mange udfordringer, og navnlig én bommert er tilbagevendende: Man glemmer at fjerne transportbeslagene eller transportsikringerne, før maskinen tændes for første gang. Gør man ikke dette, vil vaskemaskine larme meget og rykke en del på sig – især under centrifugeringen. I værste fald går maskinen i stykker. Transportbeslagene er skruet ind i maskinen for at forhindre skade under transport. Normalt er der to eller fire af disse sikringer i en ny vaskemaskine, og man kan nemt fjerne dem selv. Skal man selv transportere maskinen på et andet tidspunkt, bør disse beslag sættes ind i maskinen på ny. Læser man brugsanvisningen til sin nye vaskemaskine, vil det fremgå af denne, hvordan transportbeslagene fjernes. Transportskruer er et sæt skruer placeret på bagsiden af alle nye vaskemaskiner. Skruerne holder tromlen, så maskinen kan tåle transport bedre. Det er vigtigt at fastgøre skruerne, når maskinen flyttes. Gem transportskruerne så de ikke forsvinder. Du kan f.eks. lægge dem i en plasticpose, som du sætter bagsiden af vaskemaskinen. Så er de let tilgængelige, hvis maskinen skal flyttes.

Skal du have ny vaskemaskine? Se Elgigantens udvalg af vaskemaskiner her!

Billede af en tromlefuld af vand i en vaskemaskine: Vand i tromlen på en ny vaskemaskine betyder ikke, at den er brugt

Vandtilslutning – vaskemaskiner

Det, man altid bør gøre, når man modtager en ny vaskemaskine, er at tjekke emballagen: Er den hel og fin, og er maskinen uden buler. Næste punkt på tjeklisten for installation af en vaskemaskine er at finde det rette sted for den placering. Hvis der er afløb i det rum, hvor vaskemaskinen skal stå, kan man selv koble vandslangen til. Vær opmærksom på, at der i nogle ældre boliger kan være en smallere vandhane, end hvad standarden er i dag. I det tilfælde skal du have en overgang for at få tilkoblingen til at passe. Sørg i øvrigt for at maskinen står i vater. På den måde står vaskemaskinen mere stabilt og vasker mere stille.

Vand i en ny vaskemaskine?

Man må ikke tro, at man har købt en brugt vaskemaskine, selvom man finder vand i tromlen efter udpakning. Vandet er ensbetydende med, at vaskemaskinen er blevet testet på fabrikken.

Synes du, at det bliver for vanskeligt at installere den selv? Lad Elgiganten installere din nye vaskemaskine.

Billede af sammenfoldet tøj i hænderne på en kvinde: Få en rolig og stabil vaskemaskine med et stativ og gummifødder

Få en rolig, stabil og praktisk vaskemaskine

Vaskemaskinen skal nu være klar til brug. Ønsker du en lidt mere praktisk arbejdshøjde, når vasketøjet skal håndteres, og mangler du plads til vaskepulveret eller andet, kan man overveje et stativ med til sin vaskemaskine. Et sidste råd til den første vask er dog, at man bare vasker et enkelt håndklæde på ordinært bomuldsprogram, såfremt der skulle være gammelt vand i slangerne fra funktionstesten på fabrikken. En vaskemaskine bør også renses en gang imellem, og det kan gøres ved en kogevask. På den måde får man fjernet sæberester, bakterier og andre urenheder.

Mangler du en smart vasketøjskurv? Køb et stativ med skuffe til vaskemaskinen!

Billede af en vaskemaskine

Gummifødder

Det er en god idé at sætte såkaldte gummifødder under sin vaskemaskine, så den vil stå endnu mere stabilt og larme mindre. Det vil glæde både dig selv og dine naboer. Desuden hindrer gummifødderne vaskemaskinen i at flytte sig over gulvet under centrifugering. På glatte underlag kan en vaskemaskine faktisk flytte sig så langt som tre til fem centimeter.

Mangler du tilbehør til dine vaskemaskine? Køb gummifødder til vaskemaskinen her!