Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Billede af en vaskemaskine i hjemlige omgivelser

Har du begået denne fejl med din vaskemaskine?

Vidste du, at der er særligt én fejl, mange begår, når de skal i gang med deres nye vaskemaskine? Sådan installerer du dit nye apparat rigtigt.
V

Den klassiske fejl ved installation af vaskemaskine

Når 81 % af danskerne har en vaskemaskine, sælges der utroligt mange nye maskiner hvert år. Det at installere en ny vaskemaskine kan byde på mange udfordringer, og navnlig én bommert er tilbagevendende: Man glemmer at fjerne transportbeslagene eller transportsikringerne, før maskinen tændes for første gang. Gør man ikke dette, vil vaskemaskine larme meget og rykke en del på sig – især under centrifugeringen. I værste fald går maskinen i stykker. Transportbeslagene er skruet ind i maskinen for at forhindre skade under transport. Normalt er der to eller fire af disse sikringer i en ny vaskemaskine, og man kan nemt fjerne dem selv. Skal man selv transportere maskinen på et andet tidspunkt, bør disse beslag sættes ind i maskinen på ny. Læser man brugsanvisningen til sin nye vaskemaskine, vil det fremgå af denne, hvordan transportbeslagene fjernes.

Skal du have ny vaskemaskine? Se Elgigantens udvalg af vaskemaskiner her!

Billede af en tromlefuld af vand i en vaskemaskine: Vand i tromlen på en ny vaskemaskine betyder ikke, at den er brugt

Vand i tromlen betyder ingenting

Man må ikke tro, at man har købt en vaskemaskine, selvom man finder vand i tromlen efter udpakning. Vandet er ensbetydende med, at vaskemaskinen er blevet testet på fabrikken. Det, man altid bør gøre, når man modtager en ny vaskemaskine, er at tjekke emballagen: Er den hel og fin, og er maskinen uden buler. Næste punkt på tjeklisten for installation af en vaskemaskine er at finde det rette sted for den placering. Hvis der er afløb i det rum, hvor vaskemaskinen skal stå, kan man selv koble vandslangen til. Vær opmærksom på, at der i nogle ældre boliger kan være en smallere vandhane, end hvad standarden er i dag. I det tilfælde skal du have en overgang for at få tilkoblingen til at passe. Sørg i øvrigt for at maskinen står i vater. På den måde står vaskemaskinen mere stabilt og vasker mere stille.

Synes du, at det bliver for vanskeligt at installere den selv? Lad Elgiganten installere din nye vaskemaskine.

Billede af sammenfoldet tøj i hænderne på en kvinde: Få en rolig og stabil vaskemaskine med et stativ og gummifødder

Få en rolig, stabil og praktisk vaskemaskine

Det er en god idé at sætte såkaldte gummifødder under sin vaskemaskine, så den vil stå endnu mere stabilt og larme mindre. Ønsker du en lidt mere praktisk arbejdshøjde, når vasketøjet skal håndteres, og mangler du plads til vaskepulveret eller andet, kan man overveje et stativ med til sin vaskemaskine.

Vaskemaskinen skal nu være klar til brug. Et sidste råd til den første vask er dog, at man bare vasker et enkelt håndklæde på ordinært bomuldsprogram, såfremt der skulle være gammelt vand i slangerne fra funktionstesten på fabrikken. En vaskemaskine bør også renses en gang imellem, og det kan gøres ved en kogevask. På den måde får man fjernet sæberester, bakterier og andre urenheder.

Mangler du tilbehør til dine vaskemaskine? Køb gummifødder til vaskemaskinen her!

Mangler du en smart vasketøjskurv? Køb et stativ med skuffe til vaskemaskinen!

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: