Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Genbrug af materialer

Vi arbejder med miljørigtig genbrug af materialer

Når du køber en ny elektronikvare, skal du overveje, hvordan du skiller dig af med den gamle vare. Der findes miljøskadelige stoffer i både små mobiltelefoner og store køleskabe. Derfor er det vigtigt, at udtjent elektronik og hvidevarer behandles korrekt, så miljøbelastningen ved at kassere produkterne bliver så lav som mulig.

Miljø

Vi tager imod alle elektriske produkter gratis ved alle vores varehuse, og alle vores varehuse har ligeledes miljømodtagelse af brugte batterier. Ved levering af et nyt produkt fra Elgiganten, kan vi tage det gamle produkt med retur – mod et transportvederlag på 399,- kr. (bemærk: Produkterne skal være afmonteret før afhentning). Ved at få os til at hente det gamle produkt, sikrer du, at produktet bliver håndteret på en miljørigtig måde.

Alle produkter som skal genanvendes, sorteres og genvindes i samarbejde med ERP Danmark, som er en del af Europas største returselskab, ERP Europe.

Sådan foregår det

Alle produkter, som returneres til Elgiganten, hentes af ERP Danmark og køres til Stena Recycling i Danmark.

Først miljøsaneres alt affaldet, i denne proces fjernes farlige stoffer. Derefter bliver affaldet kværnet, og de forskellige råmaterialer sorteres. En stor del af materialet genbruges som råvare i nye produkter, blandt andet til produktion af elektriske artikler.

ERP garanterer, at alle returnerede produkter bliver håndteret på en miljømæssig og ansvarlig måde, samt at EE-affaldet håndteres inden for EU.

«Elskrot er den hurtigst voksende affaldsstrøm i EU i dag. Der blev produceret ca. 9 mio. tons affald i 2005 – et tal, der ventes at stige til 12,3 mio. tons i 2020. Takket være WEEE-direktivet har vi set store forbedringer i affaldshåndteringsprocesserne. Faldende mængder deponeres og mere og mere elskrot genindvendes på en måde, så vi mindsker miljø- og sundhedspåvirkningerne».
(Kilde: ERP’s hjemmeside)

Eksterne links