Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Børn kigger ud på vinterklædt udsigt

Vægradiator eller varmepumpe?
Hvilken opvarmning passer til dit hjem?

Hvor vil en varmepumpe fungere bedst? Hvordan opvarmer man bedst små rum? Hvordan kan du gøre luftkvaliteten bedre indendørs? Vi giver dig svarene her, og du får samtidig de bedste råd til at vælge den rette opvarmning af dit hjem.

Hvordan vælger man en varmepumpe

En varmepumpe overfører varme fra ét sted til et andet. Processen er som udgangspunkt ganske lig den, du finder i et køleskab. Bare omvendt. Vi har lavet en video, som forklarer dig, hvad du bør tænke på, når du skal vælge en varmepumpe.

Der er flere ting, du skal overveje, når du vælger opvarmning til dit hjem

Det vigtigste du skal tænke på, når du vælger opvarmningen i dit hjem, er i hvilket eller hvilke rum, der skal varmes op. Det er vigtigt, at du vælger en løsning, der passer bedst til det område der skal varmes op. Vælger du en opvarmningsløsning der ikke er kraftig nok til rummet, kommer du til at betale meget mere i længden, da små opvarmningsløsninger vil bruge alt for meget energi på at varme rummet op, da de er beregnet til minde arealer.

Hvilken type opvarmning passer til mig?

Lige så snart du ved hvor stort et areal der skal opvarmes, kan du fokuser på hvilke opvarmningsløsninger du skal vælge. Bor du udenfor et område med fjernvarme, kan det være fristende med en varmepumpe, men man skal huske, at der er mange opvarmningsløsninger at vælge imellem. Nedenfor kan du læse om de forskellige løsninger som kan passe til netop lige dine behov.

Varmepumpe

Varmepumpe

Varmepumper er perfekt til åbne rum, hvor luften kan cirkulere rundt i hele rummet. Dette kan f.eks. være en stue, eller et køkkenalrum. Jo større rummet er, jo mere får du ud af en varmepumpe. En varmepumpe er energibesparende og derfor pengebesparende i det lange løb. Om sommeren kan varmepumpen bruges som aircondition og er derfor praktisk hele året. Vi har samlet alt, der er værd at vide om varmepumper, hvis du vil vide mere.

Radiator

Radiatorer

En radiator er perfekt til mindre rum, der bruges dag-til-dag. Dette er f.eks. dit soveværelse eller kontor. Med en præcis temperaturangivelse, termostat og timer, kan du få den optimale temperatur døgnet rundt. Almindelige el-radiator eller varmepaneler til væggen, er lydløse og derfor perfekt til f.eks. børneværelset. De er de seneste år blevet utrolig stilfulde og tager ikke meget plads.

Producenterne af radiatorer har fulgt med tiden og der findes derfor radiatorer og varmepaneler, der kan styres via en app på din smartphone og hjemmets wi-fi-forbindelse, så du kan styre varmen, selv når du ikke er hjemme. Vi har samlet alt, der er værd at vide om radiatorer, hvis du vil vide mere.

Adax varmepanel med indbygget WiFi til en moderne opvarmning

Elradiatorer med wifi

Et moderne hjem har brug for moderne muligheder. Dette gælder også når det kommer til opvarmning. Stadig flere leverandører kommer nu med radiatorer med wifi. De er ikke bare flotte, men giver også topmoderne og miljøvenlige muligheder. Styr alle detaljerne med en praktisk app og tilpas temperaturen din hverdag og vaner. Dette giver ikke bare behagelige temperaturer, men også tryghed i hjemmet og på strømregningen. Vi har samlet alt, der er værd at vide om elradiatorer med wi-fi.

Flytbare radiatorer til mindre rum

El-radiatorer

Nyere fritstående el-radiatorer kommer i et stilfuldt design og passer perfekt til det skandinaviske hjem. De varmes op hurtigt og er effektive. Ulempen kan dog være en større el-regning og det er derfor, vi anbefaler dem til mindre rum.Vi har samlet alt, der er værd at vide om flytbare elradiatorer, hvis du vil vide mere.

Flytbare radiatorer til mindre rum

Olieradiatorer

Olieradiatorer bruges stadig og det er der en god grund til. Selvom de tager lidt tid at varme op, så spreder de varmen i alle retninger. Den varme olie indeni forbliver varm længe efter radiatoren er slukket. Olieradiatorer er stille og det perfekte valg til f.eks. soveværelset. Det siges også at de forbedre indeklimaet og i mange tilfælde er mere sikre end andre opvarmningsløsninger.

Varmeblæsere

En varmeblæser er en perfekt løsning, hvis der skal varmes op hurtigt. Det er ikke meningen en varmeblæser skal være den primære varmekilde, men passer perfekt, hvis du har brug for et ekstra skud varme. De passer perfekt til f.eks. et badeværelse, hvor de er med til at sænke fugtigheden. Om sommeren kan du slukke for varmefunktionen og bruge den som en almindelig vifteblæser. Vi har samlet alt, der er værd at vide om varmeblæsere, hvis du vil vide mere.

En radiator på en væg

Opvarming af badeværelset

En radiator på badeværelset er ofte et alternativ til husstande, som ikke har varmekabler. Man kan vælge den samme type radiator som til resten af huset, men det betyder også, at man må tage nogle forhåndsregler. Hvis du ønsker en vægradiator, skal du for eksempel være sikker på, at den kan hænges op, hvilket kan blive en udfordring med fliser. Det er også vigtigt at se efter, om der hænger noget over det sted, hvor du ønsker at placere radiatoren.

Badeværelset består af forskellige zoner. Disse er internationale, og viser de dele af badeværelset, som kan komme i kontakt med vand. Zone 0 er i badekarret og gulvet i bruseren. Zone 1 er over badekarret og på væggene i bruseren. Zone 2 er på væggene ved siden af badekarret og bruseren. Radiatorer til badeværelset kan placeres på Zone 2. Mange vægradiatorer til vådrum er desuden IPX4 godkendt, hvilket betyder, at den kan holde til kraftige vandsprøjt.

Få den rette luftfugtighed

Indeklima

En optimal luftfugtighed er vigtigt for dit helbred. Eksperter anbefaler en fugtighed mellem 45-50%. Hvis luftfugtigheden kommer over 50% bliver luften for klam og uønskede mikroorganismer som svampe, mug, mider og bakterier får en perfekt vækstmulighed. På den anden side kan luften også blive for tør. Dette sker når luftfugtigheden kommer under 30 %, hvilket ofte sker om vinteren, når vi opvarmer vores hjem.

Luftfugter

Når det bliver koldt udenfor, varmer vi vores huse op, hvilket fører til at luftfugtigheden falder. Os mennesker, vores møbler, planter og andet interiører lider under disse forhold. En for tør luftfugtighed kan føre til allergi-lignende symptomer som et irriteret øje, hud, eller en tør hoste. En luftfugter forbedrer luftfugtigheden og sikre et sundt indeklima.

Affugter

En luft med for høj luftfugtighed kan føre til en dårlig lugt, svamp og vanddråber på vægge og vinduer. Svamp kan føre til alvorlige helbredsproblemer, så du bør få styr på fugtproblemerne i dit hjem. En affugter hjælper med at reducere vanddamp i rummet.

Luftrenser

Folk med allergi kender de restriktioner deres hverdag møder af ”uren” luft. At tage en frisk mundfuld luft, burde være hvermandseje – især derhjemme. Med en luftrenser kan du holde luften fri for partikler, pollen, allagener og dårlig lugte.

Frithængende TenderFlame-pejs

TenderFlame

TenderFlame er en serie pejse, udviklet i Norge, som giver den samme atmosfære som en almindelig pejs, men som mangler en ting - en skorsten. Dette gør at pejsene kan bruges i alle hjem, både inde og ude. Pejsene er nemme at montere, behøver ingen særlig tilladelse eller godkendelse og har et moderne udtryk som passer godt i både et hus og i en lejlighed. Vælg mellem fritstående gulvmodeller, væghængte pejse eller stilfulde bordpejse.

Adax
Mill
Logik
Mitsubishi
Samsung
Panasonic

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: