SINGLES DAY 11/11 - Vind din kvittering!
SINGLES DAY 11/11 - Vind din kvittering!
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Kogeplade i et Epoq køkken

Hvilken kogeplade skal jeg vælge?

Hvilken kogeplade passer til dit køkken og dine behov? I denne guide kigger vi på fordele og ulemper ved forskellige typer kogeplader. Er du på jagt efter en energieffektiv induktionskogeplade, en keramisk kogeplade, eller en traditionel gaskogeplade?
En induktionskogeplade og en stegepande

Induktionskogeplade – effektiv og energibesparende

Fordele: Induktionskogeplader er et populært valg, for de varmer maden hurtigt op. De holder også en jævn temperatur og bruger mindre energi end andre kogeplader.

Til forskel fra andre kogeplader varmer induktion kun gryder og pander op med hjælp af magnetfelt, mens området omkring madlavningsudstyret forbliver køligt. Hvis der ikke står en gryde eller pande på kogepladen, varmes den ikke op, og den slutter med at generere varme, så snart du tager gryden eller panden af kogepladen. Det er også en fordel, hvis du spilder eller stænker fra madlavningen, fordi det ikke brænder fast på ydersiden.

Ulemper: Den eneste ulempe ved induktion er at madlavningsudstyret skal have en magnetisk bund (hvilket det meste dog har i dag) godt at fungere på kogepladen. Det kan blive dyrt at skifte til nyt madlavningsudstyr, hvis du ikke tidligere har anvendt induktion.

Her finder du vores induktionskogeplader.

En omelet i en stegepande, som står på en kogeplade

Keramisk kogeplade – til alle slags madlavningsudstyr

Fordele: Ligesom induktionskogepladen har den keramiske kogeplade et glat ydre, som er let at gøre ren. Den er oftest også billigere end induktionskogepladen, fordi du ikke behøver købe nyt madlavningsudstyr – alle typer fungerer.

Ulemper: Keramiske kogeplader varmes op med el – en traditionel opvarmningsmetode, som forbruger meget mere energi end eksempelvis induktionskogepladen. Derfor tager det længere tid at varme maden op eller at koge vand, fordi kogezonen skal varmes op før den overfører varme til madlavningsudstyret. Så selvom købsprisen for en keramisk kogeplade kan virke billig, kan den blive dyr i længden.

Se vores store udvalg af keramiske kogeplader
Et køkken fra Epoq med gaskogeplade, gryder, kaffemaskine, bærepose og køkkenredskaber

Gaskogeplade – lav mad som en kok

Fordele: Er du en feinschmecker, som tager madlavning alvorligt? Så bør du overveje en gaskogeplade. Professionelle kokke foretrækker ofte gas, fordi temperaturen kan kontrolleres med stor præcision, og fordi varmen kan øges og dæmpes hurtigt. Det gør gaskogepladen perfekt for alle, der er interesserede i madlavning og som vil eksperimentere i køkkenet.

Ulemper: Det kræver lidt viden at kunne håndtere gas på den rigtige måde og opnå de perfekte madlavningsresultater. Installation af en gaskogeplade kræver tilslutning til naturgas, flaskegas eller bygas. Det er også vigtigt at der er tilgængelige gasledninger hvor du planlægger at installere kogepladen. Hvis du planlægger at anvende flaskegas findes der visse krav til installationens udførelse.

Klik her for at se vores gaskogeplader

Læs mere om vores mange produkter her: