Spring navigationen over

Mød en af vores køkkenspecialister

Book møde
Klassisk køkken fra Epoq: Heritage Classic Light Grey

Få et klassisk køkken

Godt håndværk, naturmaterialer og speciallavede detaljer er stikord, der kendetegner et klassisk køkken. Her får du indretningsekspertens bedste tips til at få stilen derhjemme.

Collage med fire klassiske køkkener fra Epoq

Det ligger i detaljen

Vælg gerne et design med afrundede former og klassiske materialer som stål, krom, messing og smedejern. Et klassisk køkken har ofte fronter med udskæringer, vitrineskabe med karme og sprosser, dekorative lameller og lister. Elementerne skal spille godt sammen.

Klassisk køkken fra Epoq: Epoq Blue Heritage-vitrineskab

– Vægskabe med vitrinelåger eller åbne hylder er perfekte som ”udstillingsvindue” for dit smukkeste stel. Funktioner, du ellers ville skjule i et moderne køkken, er dem, du gerne vil fremhæve som dekorative elementer i den klassiske stil. Det er netop de små detaljer, der adskiller det klassiske køkken fra andre stilarter, siger Ingvill. 

Collage med klassisk køkken fra Epoq: Shaker Classic White

Enkelte farvenuancer og fronter er også vigtige:

– Vores mest klassiske serier fås i hvid, lysegrå og blå. Køkkenfronter og lister med udskæringer får du i serierne Heritage, Heritage Mansion og Shaker. Her finder du også et stort udvalg af forskellige vitrine- og skabsløsninger, der yderligere understreger den klassiske stil. 

Bordpladen bør ifølge Ingvill være i klassiske naturmaterialer som sten eller behandlet massivt træ. Har du et lavere budget, er der mange gode imitationer af disse dekorative elementer i lidt billigere materialer, der vil give samme udtryk, f.eks. laminat eller kompositsten.

Klassisk køkken fra Epoq: Heritage Classic Light Grey

Harmonisk design

Boligtypen betyder meget for stiludtrykket, når du planlægger et klassisk køkken. 

Inden for den klassiske stil har Ingvill flere råd:

– Et herskabeligt, tidløst køkken kommer virkelig til sin ret i en bolig med klassisk arkitektur. Her er det en god idé at undersøge husets stil for at sikre et gennemført design. 

Har du en mere moderne bolig, men ønsker en klassisk stil, kan du fx vælge et lidt mere stramt nordisk udtryk eller tilføre enkelt moderne elementer, så formsproget i køkkenet harmonerer godt med husets arkitektur.

– Køkkenets udformning kan fx være enklere, du kan droppe overskabe og forenkle inddelingen i skufferne, så udtrykket bliver renere. 

Klassisk køkken fra Epoq: Køkkenserien Shaker

Ingvill fremhæver Epoqs brede udvalg både inden for materialer, men også detaljer som håndtag og blandingsbatterier. Hun er optaget af, at kunden skal finde gode alternativer inden for det udtryk, de ønsker at skabe, og fortæller, at der er et bredt udvalg af forskellige former og materialer inden for den klassiske stil.

Heritage er vores mest klassiske front-serie, men Shaker er mere multifunktionel, når det gælder stil, og fungerer godt med moderne arkitektur, afslutter hun. 

    Ingvills fem tips til det klassiske køkken:

  1. Serierne Heritage, Heritage Mansion og Shaker er de mest klassiske, du finder i Epoqs køkkenudvalg. 
  2. Lad funktioner og ting, du ellers ville skjule i et moderne køkken, spille en fremtrædende rolle! Dekorative elementer og detaljer kendetegner den klassiske stil. 
  3. Den klassiske stil tillader også mere styling. Lad rustikke skærebrætter og vaser med blomster stå fremme. Selv praktiske løsninger behøver ikke at være skjult. 
  4. Detaljer, detaljer, detaljer! Vælg udskæringer og design med afrundede former samt materialer som stål, krom, messing og smedejern.
  5. Klassisk er ikke det samme som forældet. Du kan gøre udtrykket mere trendy med moderne elementer i messing eller marmor og fronter lakeret i dæmpede farver.
Klassisk køkken fra Epoq: Kvinde binder en blomsterbuket et Blue Grey Heritage-køkken fra Epoq
Epoq køkkenserier

Vi har samlet alle vores køkken- og bryggersserier ét sted, så du nemt kan finde det look, der taler mest til dig. Nogle af vores serier, som Trend, findes i flere forskellige farver, hvilket gør designmulighederne for dit køkken eller vaskerum uendelige.