Spring navigationen over
Flæskesteg sous vide i varmt bad

Lav julemaden med sous vide

Lad julefreden sænke sig. Når du bruger sous vide til at tilberede traditionel julemad, behøver du ikke at bekymre dig om tørt kød og rette temperaturer. Kom and, skinke- eller flæskesteg i sous vide og opnå let gode resultater ved at tilberede maden over længere tid. Kødet bevarer smag og bliver mere mørt.

Flæskesteg sous vide, marinade og krydderier

En kendt genvej til den gode smag

Sous vide gør det let at opnå smagfuld og saftig mad. Hvorfor ikke bruge metoden til at tilberede flæskestegen til juleaften?

Sous vide (fra fransk 'under vakuum') er en tilberedningsmetode, der længe har været brugt af stjernekokke og restaurationsbranchen. Metoden går ud på at vakuumpakke kød, fisk eller grøntsager, og sætte det i et vandbad, hvor det koges ved lav temperatur i en længere periode. Ved at tilberede ingredienserne langsomt bevarer du den rette temperatur og så meget af ingrediensernes egen saft og aroma som muligt.

Flæskesteg på bagepapir

Maden passer sig selv

En sous vide-ret tilberedes over mange timer, og når først indstillingerne er på plads, behøver du i princippet ikke at løfte en finger. Du kan tilberede alt fra små portioner til mad til mange gæster. Flæskestegen passer sig selv, mens du er fri til at gøre andre ting, og du behøver ikke at bekymre dig om at brænde maden på.  

Flæskesteg med knasende svær

Hvad med sprøde svær?

Du får desværre ikke sprøde svær med plastikpose og vandbad, og din sous vide klarer derfor ikke alene tilberedningen af flæskestegen. Det er heldigvis let at opnå de karakteristiske knasende svær. Efter flæskestegen er færdig tilberedt i sous vide, kan du sætte den i ovnen og stege den ved 225-230 grader i 15 til 10 minutter. Voila! Du har lækker flæskesteg med sprøde svær. Du kan med stor fordel bruge din sous vide sammen med stegepanden eller ovnen for et sprødt resultat.  

Flæskesteg på en tallerken
Flæskesteg i sous vide – sådan gør du

​​​​​​En enkel opskrift på flæskesteg i sous vide. 

  1. Begynd med at krydre flæskestegen med salt og peber. Drys anisfrø og laurbærblade over kødet. Læg kødet i en vakuumpose, og forsegl posen med en vakuumpakker. Placer derefter det vakuumpakket kød i køleskabet til natten over.
  2. Næste dag varmer du vandbadet op til 65 grader, tag posen med flæskestegen ud af køleskabet, og sæt den i vandbadet i 36 timer. Temperaturen kan variere, og flest foretrækker, at den ligger omkring 65-78,5 grader.
  3. Varm ovnen op til 225-230 grader. Du bestemmer selv, om du vil bruge varmluft eller grill. Prik hul i posen, og hæld saften fra kødet over i en gryde, og brug det til sovsen. Placer stegen med ryggen opad på et rist over en bageplade. Du kan også hæve midten af ​​stegen ved hjælp af krøllet aluminiumsfolie. Bag flæskestegen i ovnen i omkring 15-20 minutter, eller indtil ryggen er gylden, og sværet er sprødt.
Folk, der holder stjernekastere rundt om et bord
Prøv mere julemad med sous vide

Har du allerede lavet flæskesteg i sous vide? Hvad med at prøve and, lam, eller skinke? Faktisk kan du tilberede næsten alt julemad med sous vide. Sous vide-teknikken kommer allermest til sin ret, når maden får tid til at udvikle smag og kraft i vandbadet. Og slutter du af med at stege det på panden, får du det bedste fra begge verdener.