
7 råd til at passe på mobilen i kulden
Hvad gør man egentlig, når temperaturen i vintermånederne falder drastisk, og man bevæger sig udenfor med smartphonen i lommen? Mange oplever, at batteriet hurtigt dør, og skærmen bliver langsommere. Vi har her samlet nogle gode råd til dig, der vil passe godt på mobilen i den bidende vinterkulde.
Du bør altid beskytte din telefon mod vind og vejr og undgå store temperatursvingninger. Så virker smartphonen bedre, og batteriet holder længere. Vær opmærksom på, at ingen telefoner er lavet til at blive anvendt i ekstrem kulde, og nogle producenter anbefaler ligefrem at holde den slukket i stærk frost. Du bør altid anvende din telefon i tråd med producentens generelle anvisninger og bruge sund fornuft. Så husk at tjekke din brugsanvisning. Hvis du ikke vil undvære din mobil i kulden, har vi her nogle råd til hvordan du passer bedst muligt på den.
- Hold din telefon varm i en lomme tæt på kroppen.
Sådan du undgår lettest, at den bliver alt for kold og udsættes for temperatursvinger. - Undgå risikoen for kondens.
Kondens kan opstå, hvis du har mobilen fremme i kulden og derefter lægger den i en varm inderlomme. Kondens kan skade elektronikken. Se flere råd herunder, til hvordan du undgår kondens. - Brug headsettet til at skifte musik og besvare opkald.
Så undgår du, at din mobil kommer unødigt frem, og du har stadig glæde af den. Vær dog opmærksom på at dine hovedtelefoner også er elektrisk udstyr og derfor også kan blive skadet af kulden. Læs brugsanvisningen for at være på den sikre side. - Genopvarm telefonen gradvist.
Kommer du udefra med en kold mobil og tager den direkte ind i varmen, er der også risiko for kondens. Læg derfor den derfor i entréen til gradvis opvarmning. Vent også med at sætte telefonen til opladning, til den er blevet varmet lidt op. I værste fald risikerer du at telefonen kortslutter. - Kom telefonen i en uldsok og i en plasticpose.
Uldsokken holder din smartphone varm og absorberer fugt, mens plasticposen beskytter mod fugt udefra - eksempelvis våd sne. - Opbevar telefonen i et etui eller cover.
Så får du beskyttelse mod kulde og risiko for kondens. Samtidig beskytter du mobilen mod ridser, slag eller en knust skærm. Du kan jo tabe mobilen i glat føre. - Lad op på farten med en powerbank.
Skulle uheldet være ude, og du er tæt på at løbe tør for strøm på grund af kulden, er det altid godt med en powerbank til genopladning. Husk dog stadig at den ikke må oplades, når den er alt for kold. Du kan også spare på batteriet ved at slå wi-fi, Bluetooth og tunge apps fra.
Vinterfotografering
Hvis du gerne vil tage nogle flotte vinterbilleder, giver vi dig i denne video et par gode råd til, hvordan du får de bedste billeder i sneen.
Læs mere om:

10 tips til smartphone-fotografering
Du har det altid ved hånden. Vi hjælper dig med at få det bedste ud af dit smartphone-kamera, så du kan få endnu flottere billeder.

Smartphone-opladning - alt, du behøver at vide
Er det trygt at oplade telefonen om natten? Hvordan kan du lade uden ledning? Og hvordan får du egentlig batteriet til at leve længst muligt? Disse og flere spørgsmål får du svar på i Elgigantens guide til opladning.

Sådan forlænger batteritiden på din smartphone
Alt det ekstra vi har liggende på telefonen, gør den langsommere i brug. Det er der heldigvis råd for. Her får du tips og tricks til at få en bedre og hurtigere telefon, der holder strøm længere.

9 tips til at få mere ud af din smartphone
En mobiltelefon kan holde dig i kontakt med dem du elsker, hvad enten du ringer, skriver eller sender billeder. Her giver vi dig 9 tips til hvordan du får endnu mere ud af det device, du alligevel altid har i lommen.