Spring navigationen over
Banner med robotplæneklipper

Robotplæneklipper - 5 købstips

Når du køber en robotplæneklipper, er der flere ting, du skal overveje for at få det fulde potentiale af en smart plæneklipper. Læn dig tilbage, og lad robotplæneklipperen gøre arbejdet for dig.

Kvinde der sidder i en have og soler sig imens en robotplæneklipper slår græsset

1. Hvor stor er din have?

Når du vælger en robotplæneklipper, er den første ting at overveje størrelsen på din græsplæne. Hvor stor en græsplæne en robot kan klippe afhænger af batteri, software og klippebredde. Det er derfor en god idé at måle plænearealet i din have.

På Google Earth finder du et værktøj til at måle arealet af din have, ved at tegne et omrids af din have på sattelitbilleder. 

Mindre græsplæner

Har du en græsplæne, der er mindre end 500 m2, og har du ingen forhindringer eller mindre mængder af forhindringer, så kan du vælge en robotplæneklipper her.

Mellemstore græsplæner

Hvis din græsplæne er mellem 500 og 1000 m2 eller har flere forhindringer på tæppet såsom træer og sving, så vælg en med kapacitet til 1000m2.

Større græsplæner

Hvis din græsplæne er større end 1000m eller har rigtig mange forhindringer, så bør du vælge en robot, der har kapacitet til 1000m2 eller mere.

Se alle robotplæneklippere
Guide til stigning og robotplæneklipppere

2. Stigninger i græsplænen?

De fleste robotter kan klare en stigning på op til 25 %. Hvis du har en højere stigning end det, kan du læse dig til robotplæneklipperens specifikationer og se, om den kan klare så høje stigninger.

Sådan udregner du stigninger i din græsplæne

Forskellige modeller kan klare forskellige mængder af hældninger. Dette er angivet som en procentdel, hvor procentdelen angiver den maksimale hældning, som robotplæneklipperne kan klare. Hvis du vil beregne den procentvise hældning af en del af plænen, så følg eksemplet her: I et område, der er f.eks. 100 cm lang (mål afstanden vandret), og 36 cm i højdeforskel, beregner du hældningen ved at tage 36/100 = 0,36. Derefter ganges med 100 for at få procentdelen. I dette tilfælde vil det være 100x0,36=36, hvilket betyder, at hældningen er 36%.

Ung pige der sidder med en hundehvalp på skødet imens en robotplæneklipper slår græs

3. Hvordan installerer jeg robotplæneklipperen?

  1. Find det bedste sted: Beslut dig for, hvor dockingstationen skal placeres
    Oplad robotten: Sæt din robotplæneklipper i stationen, så den oplader, mens du installerer afgrænsningskablet.
  2. Installation af afgrænsningskablet: Læg afgrænsningskablet ud på græsset, så det omgiver græsplænen og gør en omvej rundt om alle genstande på plænen, som du vil have robotten til at undgå.
  3. Fastgør ledningen med hæfteklammer: Sæt pløkker tæt nok til, at afgrænsningskablet kan røre snavset.
  4. Program: Få adgang til robotplæneklipperens menusystem (enten via et display på robotten eller via appen) og send det på en prøvetur
    Juster for at løse problemer: Hvis robotplæneklipperen løber ind i problemer, der har at gøre med, at kablet er dårligt placeret, så juster kablet og prøv igen
Robotplæneklipper der sidder i ly for regnen i et Gardena-overdække
5. Hvor opbevarer jeg robotplæneklipperen?

I en garage til Robotplæneklipperen. Udover at beskytte robotplæneklipperen mod slitage fra vejr og vind, beskytter en garage den også mod tordenvejr og lynudledninger, der kan føre til dyre reparationer. Garagen kan også fungere som en beskyttelse mod tyveri, da den så ikke er så iøjnefaldende.

Find en garage til din robotplæneklipper her

Robotplæneklippere:

Se alle robotplæneklippere