Spring navigationen over
Billede 1

Guide: Alt du skal vide om Apple HomeKit

Apple HomeKit er Apples smart home system tilsvarende Google Home. Det er et system, som giver dig mulighed for at styre alle dine smarte enheder med din iPhone, iPad eller til og med Apple Watch. For at bygge et Apple-baseret smart home, skal du vide, hvad der fungerer (og hvad der ikke fungerer) sammen med HomeKit.

Billede 2

Hvad er Apple HomeKit - og hvordan fungerer det?

Apples HomeKit er ganske enkelt en enhed som kan styres gennem Apple Home Appen. Det er en smart løsning som er skræddersyet til dig, der bruger flere af Apples produkter og tjenester, som fx Apple Music, Apple TV og Apple Watch.

Det er stort set magen til Google Home, med den forskel at HomeKit ikke styres gennem en smart højttaler, men gennem Apple Home appen. Det betyder at du i stedet for at snakke med højttaleren, snakker direkte med Siri. Du kan fx bede hende om at tænde lyse, skrue op for varmen eller spille musik. Hvis du har et Apple Watch, kan du give en kommando direkte til enheden på dit håndled. Du kan også bruge Siri gennem Apple TV.

Billede 3

HomeKit eller Google Home?

Selvom du ejer en iPhone, behøver du ikke bruge HomeKit (iPhone fungerer præcis lige så godt med Google Home) – men har du flere Apple-produkter i hjemmet, kan det være værd at overveje om ikke HomeKit er smartløsningen for dig.

Mange smarte enheder fungerer lige så godt med Google Home som med Apple HomeKit. Men når det er sagt, så findes der produkter, der kun er kompatible med en af enhederne. Når du køber et smartprodukt, er det derfor meget vigtigt at tjekke kompatibiliteten eller bede os i Elgiganten om hjælp

Billede 7

Underholdning

Sonos er det bedste valg for Apple fans, når det gælder underholdning i smart homes. Sonos opdaterede for nylig sin software, for at den skal passe perfekt med Apple Home og HomeKit. Så du kan bruge Siri til at starte, pause, skifte nummer eller radiostation i alle værelser, der har en Sonos højttaler. Dette fungerer dog kun, hvis mindst en af dine Sonos enheder er en nyere model, som Sonos One, Sonos Beam, Sonos Playbase og anden generation af Sonos Play:5.

Når det gælder musik og apps kan du kun bruge stemmestyring på Apple Music og iTunes. Hvis du primært bruger Spotify eller Tidal kan du kun starte dem med din stemme, ved at sige “Siri, åbn Spotify”, men du skal stadig styre musikken manuelt inde i apperne.

Apple TV fungerer faktisk kun med HomeKit, så du kan ikke bede Google Home afspille noget på dit Apple TV. Men Siri hjælper dig gerne. Hun kan både sætte den nyeste sæsong af Narcos eller en cool jodlevideo fra Youtube på - hvis det er det du vil se det.

Sorter efter
1–48 af 59 produkter.