Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne

Elgigantens varemærke misbruges i spam/phishing-emails og SMS

Vi gør opmærksom på, at der i øjeblikket er svindel-mails og SMS-beskeder i omløb, hvor Elgiganten står som afsender. Der står typisk at du har vundet en konkurrence. Disse mails / beskeder kommer IKKE fra os. Hvis du finder en af disse beskeder i din indbakke, anbefaler vi dig at slette den, samt undgå at klikke på evt. links i beskeden.

Svindel-beskederne kommer typisk i form af mails eller sms’er, og indholdet er ofte enten konkurrencer, præmier, undersøgelser eller tilbud, der er for gode til at være sande (9 kr. for en fladskærm eller 5 kr. for en iPhone).

Et typisk trick fra svindlerne at bede dig indtaste kortoplysninger eller anden betalingsinformation. Det må du IKKE gøre. Det vil aldrig koste penge at være med i en konkurrence hos os, og vi beder dig kun om kortoplysninger når du handler direkte med os gennem hjemmesiden eller via vores kundecenter. Konkurrencer, som anmoder om kortoplysninger, har formentlig alene til hensigt at franarre dig dine kortoplysninger eller tilmelde dig til et dyrt abonnement uden indhold. Har du indtastet dine kortoplysninger til en konkurrence eller undersøgelse, bør du spærre dit kort øjeblikkeligt.

Vi har også set eksempler hvor man modtager en SMS med "Elgiganten" som afsender - og som havner i samme tråd som officielle SMS'er fra Elgiganten. Derfor stammer SMS'en stadig ikke nødvendigvis fra os - og Elgiganten er heller ikke blevet hacket. Svindlerne udnytter en svaghed i SMS-strukturen, hvormed man sende en SMS fra et hvilket som helst telefonnummer, men få modtagertelefonen til at vise ”Elgiganten” som afsender. Det betyder desværre at den falske SMS ser ud til at stamme fra os, og ender i samme tråd som de officielle SMS'er, selvom den er sendt fra et helt andet nummer. Det betyder også at hele svindelnummeret foregår uden for Elgigantens rækkevidde, og vores direkte handlingsmuligheder er derfor begrænsede. Det betyder dog ikke at vi bare lader det ske. Vi har vores IT-afdeling på sagen for at opspore hvem som står bag – og så tager vi de nødvendige actions derefter.

For at gøre det lettere for dig at identificere en falsk mail eller sms kan du bruge denne lille tjekliste:

  • Du skal betale for at få en præmie eller du skal betale for fragten af præmien.
  • Afsender beder om kortoplysninger.
  • Afsender-emailadressen ender ikke på @elgiganten.dk eller @giganten.dk.
  • Mailen eller sms’en præges af dårligt sprog og/eller stavning.
  • Konkurrencen eller tilbuddet kan ikke findes på Elgigantens officielle sider.

Eksempler :

Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke Misbrug af varemærke