Spring navigationen over

Dette er fordelene ved at vælge en professionel vaskemaskine

Er det svært at få bugt med bunken af snavsetøj i din virksomhed? En professionel vaskemaskine er robust og har funktioner, så du kan klare tøjvasken på rekordtid.

Nærbillede af døren i en frontbetjent vaskemaskine

Forskellen mellem en vaskemaskine til privat brug i forhold til en, der bruges erhvervsmæssigt, kan være stor.

– En maskine til det professionelle marked er ofte fremstillet af andre og mere robuste materialer og har desuden løsninger, der gør den nemmere at bruge. Professionelle vaskemaskiner har også funktioner, så du kan klare tøjvasken på den halve tid, siger Thomas Langmark Jensen, Key Account Manager B2B hos Elgiganten.

Dette kendetegner en professionel vaskemaskine

 • Robust låge til professionel brug. Lågerne på professionelle vaskemaskiner har greb, der er udformet til hyppig brug med flere lågeåbninger hver dag. Grebene er fæstet med bolte, der tåler et tryk på flere tusinde kilo. Dobbeltisolerede glas er også almindelige - det forhindrer, at yderlaget bliver for varmt.
   
 • Kraftig opvarmningseffekt. Professionelle modeller fås i forskellige varianter med en opvarmningseffekt på 3 kW, 4,4 kW og 7 kW. Med 7 kW kan en 90 °C tøjvask udføres på omtrent den halve tid sammenlignet med en tilsvarende vaskemaskine til husholdningsbrug.
   
 • Vælg mellem drænpumpe eller ventil. De forskellige modeller har enten ventil eller drænpumpe. Ventilen er ideel til vask af artikler, der kan efterlade større rester, såsom mopper, og sikrer og effektiv drift uden afbrydelser – en vigtig faktor på fællesvaskerier. Disse kræver et gulvafløb med tilstrækkelig kapacitet.   Drænpumpen anvendes typisk i tilfælde, hvor der ikke er adgang til et gulvafløb med tilstrækkelig kapacitet til at håndtere vandet, eller hvor installationen af et sådant afløb ikke er mulig eller praktisk. Denne løsning tillader fleksibilitet, da den tillader placering af vaskemaskinen på steder uden direkte adgang til et gulvafløb.
   
 • Tilførsel af både koldt og varmt vand. Professionelle maskiner kan udføre mange vaskecyklusser om dagen. Det er derfor muligt at spare både tid og energi ved at styre indtaget af koldt og varmt vand på det rigtige tidspunkt – uden at det går ud over vaskeresultatet.
   
 • Fleksible elektriske tilkoblinger. Professionelle vaskemaskiner kan bruges med forskellige sikringer, fx 230 og 400 volt, eller ændring af elementeffekter for at passe til de forskellige elektriske installationer. Vær opmærksom på, at professionelle maskiner kan leveres med forskellige sikringer, men at det er ikke muligt at ændre en maskine med et givet element med en givet effekt.
   
 • Tilkobling til eksterne systemer. Maskinerne har sædvanligvis en integreret kommunikationsgrænseflade, der muliggør tilkobling til systemer mhp. tidsbestilling, dosering af vaskemiddel og servicediagnostik.
   
 • Kvalitet over tid. Professionelle maskiner er testet til at holde op til 30.000 cyklusser. Dette er vigtigt, når maskinerne gerne skal bruges flere gange om dagen.
   
 • Hygiejnisk resultat. Højere temperaturer og længere holdetid på programmerne giver et hygiejnisk rent resultat, der forhindrer spredning af bakterier. Professionelle maskiner er også bedre til at fjerne vanskelige pletter såsom olie, blod og lignende.
Vand, der danner en bølge inden i vaskemaskinens tromle

Tip! Vælg en vaskemaskine med støddæmpning

Støddæmpere eller dæmpningssystemer er en funktion, der findes i enkelte professionelle vaskemaskiner. Der er en række fordele ved at vælge en vaskemaskine med støddæmpning:

 • Vibrationsdæmpning. Systemet er designet til at dæmpe vibrationer og minimere rystelser af vaskemaskinen under drift. Det kan forebygge kraftig slitage på selve vaskemaskinen og omgivelserne.
   
 • Stabilitet. Dæmpningssystemer forbedrer stabiliteten under centrifugeringscyklusserne. Det er vigtigt for at sikre, at vaskemaskinen forbliver på sin plads, hvilket ellers kan forårsage skader eller udgøre en sikkerhedsrisiko.
   
 • Forbedret vaskeresultat. Når vaskemaskinen står stabilt, kan den give bedre friktion mellem tøjet, vaskemidlet og vandet, hvilket giver renere og bedre vaskeresultater.
   
 • Mindre støj. Der hvor der kører flere maskiner samtidig, er det afgørende at reducere støjniveauet for at opretholde et behageligt og produktivt arbejdsmiljø.
   
 • Længere levetid. Mindre belastning af komponenterne er ensbetydende med mindre slitage, hvilket potentielt kan føre til længere levetid og færre problemer med vedligeholdelse.
   
 • Energieffektivitet. Med færre vibrationer og bedre stabilitet arbejder vaskemaskinen mere jævnt og kræver mindre energi for at afbalancere og opretholde korrekt drift.
   
 • Brugeroplevelse. Et dæmpningssystem forhindrer kraftig støj og vibrationer, der kan forstyrre brugere eller forstyrre andre aktiviteter i nærheden.
   
 • Vedligeholdelse. Mindre slitage på komponenter og en mere jævn drift giver nemmere vedligeholdelse og omkostningsbesparelser.

Find en professionel vaskemaskine til din virksomhed:

Alle professionelle vaskemaskiner