Spring navigationen over
Kvinde, der lytter til en podcast på en løbetur

Guide: Sådan kommer du i gang med podcast

Du har noget at fortælle verden, men hvordan skal du få det ud? Fortvivl ikke. Denne guide tager dig gennem planlægning, hvilket udstyr du har brug for samt publicering – så du kan tage lytterne med storm.

En person, der lytter til podcast med hovedtelefoner på.

Udgivelse

Når du har redigeret din lydfil, er det vigtigt at tagge den med din information. Sørg for, at du får titlen på episoden med, navnet på podcasten, hvem der er med, hvornår det er indspillet og genre. Her kan du også lægge et billede til, som vil fungere som coveret til episoden.

Derefter kan du lægge episoden til din foretrukne hosting-tjeneste. Her findes der en række tjenester at vælge mellem, så det gælder om at finde den, som tilbyder det, du har brug for. Nogle tjenester skaber en egen profilside til din podcast, mens andre tjenester lader dig integrere podcasten til din egen hjemmeside.

Når podcasten er lagt op på tjenesten, er tiden kommet at lægge den til i diverse streamingtjenester så som Spotify og iTunes/Apple Podcasts. Nogle hosting-tjenester har egen funktion til dette, men det er også muligt at gøre det manuelt via streamingtjenesterne.

Produkter til podcasts:

Læs mere