Spring navigationen over
Person med headset sidder foran computeren og gamer

Hvad er FPS?

FPS er et udtryk, du tit støder på, når du er på udkig efter en gaming-PC, men hvad betyder FPS, og hvorfor er det vigtigt?

FPS, eller Frames Per Second, er vigtigt i forhold til gaming-PC'er og deres ydeevne. Kort sagt fortæller FPS, hvor mange frames, eller billeder, din skærm kan vise hvert sekund. En FPS-værdi i den lave ende betyder, at et spil måske føles «hakkende» - hvilket vil gøre det sværere og mindre sjovt at spille.

Udtrykket FPS bruges til alle slags bevægelige billeder, og den traditionelle standard for film og tv er 24 billeder i sekundet. Når det gælder hurtige spil, er det dog vigtigt med en højere FPS-værdi, da der foregår mange ting på skærmen.

Kort sagt er der to ting, der er vigtige for din oplevelse: Hvor mange billeder dit grafikkort kan gengive hvert sekund, og hvor mange gange i sekundet din skærm kan vise et nyt billede – dette tal angives i Hz.

FPS varierer i løbet af et spil, da sekvenser med mere action kræver flere ressourcer, og derfor falder antallet af billeder, som grafikkortet kan vise per sekund. Derfor kan man tale om to slags FPS – med en minimum- og en gennemsnitsværdi.

Den laveste acceptable minimum-FPS er forskellig fra spiltype til spiltype, men et tempofyldt skydespil eller et sportsspil kræver højere FPS-værdi end et roligt adventure-spil.

Hz afhænger kun af din skærm, og tro os – du vil gerne have, at den er på mindst 120 Hz! Årsagen til, at dette tal højere, er, at der kan være et mismatch mellem, hvornår dit grafikkort producerer et nyt billede, og hvornår din skærm er klar til at blive opdateret.

Hvis en 60 Hz-skærm viser et spil, der kører ved 60 FPS, skal de synkroniseres perfekt - hvilket de sjældent gør. Hvis skærmen kører ved 120 Hz eller højere, er der meget større sandsynlighed for, at den er klar til at vise det nye billede, lige når det er færdigt. Dette vil sikre, at du får de nyeste “informationer” så hurtigt, som det er fysisk muligt.

Med disse gaming-skærme kan du opleve høj FPS:

Læs mere