Spring navigationen over
Mand installerer en ovn i et grønt køkken

Installation af din nye ovn

Når du har købt ny ovn, er det vigtigt, at den installeres korrekt. Vores fagfolk kan udføre alt installationsarbejdet for dig - herunder fjerne den gamle ovn og tage emballagen med fra den nye. Når du køber en ovn fra Elgiganten, leveres den enten helt uden, eller delvist uden ledning og stik. Installationen skal derfor udføres af Elgiganten eller en anden uddannet elektriker.

Mand installerer en ovn i et hvidt køkken

2. Levering af den nye ovn

Der er ikke så mange, der har en varevogn ved hånden, så de selv kan transportere store og tunge apparater som en ovn hjem fra butikken. Vi kan sørge for sikker transport af din nye ovn helt ind i dit køkken.

Du skal bare sikre dig, at dem, der kommer med ovnen, har en fri transportvej hele vejen derhen, hvor ovnen skal stå. Vores montører bærer af gode grunde sikkerhedssko, så det er vigtigt, at du dækker gulvet af, inden vi leverer ovnen.

Installatøren tager også emballagen til den nye ovn med tilbage.

Mand i blå kedeldragt kontrollerer en ovn

3. Installation af den nye ovn

Vores installatør sætter din nye ovn det ønskede sted og sørger for, at den står vandret. Stikket bliver installeret, og ovnen forbundet til eksisterende stikkontakter.

Når ovnen er installeret, udfører vi en funktionstest.

Følgende installationer skal være i orden, før vi kan installere ovnen:

- HFI-relæ og en godkendt jordforbindelse.

Bemærk: Hvis dine elektriske installationer ikke overholder lovens bestemmelser, og det anses for farligt at installere ovnen, kan Elgigantens installatør stoppe installationen. Vi kommer gerne igen mod et ekstra gebyr, efter at en autoriseret fagmand har bragt forholdene i orden.

Vigtigt at huske på:

Moderne ovne bruger mere strøm end gamle. Et ældre køkken vil derfor muligvis skulle gennemgå en række ændringer, før der kan installeres en ny ovn.

Hvis din ovn og dit køkken er gammelt, skal du muligvis opgradere dit elektriske system, før du kan installere en ny ovn. Ledningsnettet er ofte underdimensioneret, så der skal trækkes nye ledninger for at undgå overbelastning.

Det er også nødvendigt at have en stikkontakt pr. apparat i køkkenet. Når du renoverer et køkken, skal der derfor tit installeres nye stikkontakter for at have stik til alle apparaterne.