Spring navigationen over
MDA-Dishwashers- Familie i et køkken, der tager et rent fad frem

Strømbesparende opvaskemaskine – få hjælp til at vælge den rettte

Her er vores tips til, hvordan du vælger en energieffektiv opvaskemaskine, og hvordan du bruger din opvaskemaskine på en smartere og strømbesparende måde.

MDA-Dishwashers To drenge i et køkken

Sådan bruger du opvaskemaskinen på en strømbesparende måde

Har du allerede købt og installeret din nye opvaskemaskine? Her er nogle tips til at vaske op på en energieffektiv måde:

  • Brug Eco-programmet. Dette er et længere program, der bruger mindre vand og elektricitet. Klarer fint at fjerne madrester på service og bestik.
  • Brug ikke hurtigprogrammet. I en travl hverdag er det selvfølgelig fristende at køre det hurtige program på opvaskemaskinen. Med moderne maskiner er resultatet lige så skinnende rent. Ulempen er, at det bruger mere strøm end auto- og normale programmer. Vælg derfor et normalprogram, når du har mulighed for det.
  • Brug automatisk dosering eller opvasketabs. Hvis din opvaskemaskine har mulighed for at dosere opvaskemiddel selv, vil det reducere mængden af sæberester i spildevandet. Det er også  smartere at bruge en opvasketab i stedet for pulver, for tabletten har præcis den mængde pulver, du skal bruge til én opvask.

Energieffektive opvaskemaskiner

Alle strømbesparende opvaskemaskiner