Spring navigationen over
Landskabsbillede

Coravin lader dig skænke vin uden at trække proppen ud

Coravin er vinåbneren, som ikke åbner vinflasken ved at trække proppen ud. På den måde får du større valgfrihed til at nyde et glas vin og lade resten stå, så længe du ønsker, uden at bekymre dig om holdbarhed efter åbning. Der er tale om et unikt vinåbnings- og konserveringssystem i ét, der gør det muligt at tage ét glas vin ad gangen.

Coravinstemning

Coravin passer på vinen

Fra det øjeblik, luft kommer i kontakt med vin, vil det sætte gang i en proces som kaldes oxidering. På kort sigt er dette ganske godt, fordi det gør, at vinen ”åbner sig” og aromaerne bliver mere tilgængelige.

På længere sigt, vil åbningen derimod betyde, at vinen mister smag, og det er jo uheldigt såfremt du bare vil drikke ét enkelt glas og gemme resten. Vinen vil nemlig oxidere og bør konsumeres i løbet af nogle dage.

Eftersom proppen aldrig bliver trukket op, takket være Coravin, bliver der taget vare på vinen, og vinens kvalitet og smag bevares i flere måneder.

coravinstemning1

Flere valgmuligheder til dig

Dette vinsystem giver dig friheden til at tage et glas vin for så at lade flasken stå til næste gang – hvad enten det er om en uge eller om tre måneder. Det kan også tænkes, at du har gæster, som foretrækker forskellige typer vin, eller måske tvivler I på, at I får drukket en hel flaske mere, hvis I trækker den op.

Coravin er også et fint værktøj til vinsmagning. Smag på og sammenlign egenskaberne ved forskellige vine, druer og oprindelseslande.

Med Coravin er det ikke noget problem at tage ét glas vin ad gangen og gemme resten.

Forskellige Coravin

Sådan fungerer Coravin

Coravin-systemet placeres på toppen af flasken. En tynd nål føres gennem proppen og flasken sættes under tryk med lugt- og smagsfri argongas, der udløses med et let tryk på Coravin. Flasken er så klar til at blive skænket op, uden ilt er sluppet ind.

Når du er færdig, trækkes nålen ud af korkproppen. Da kork naturligt lukker sig sammen igen, og eftersom der ikke slipper ilt ind i flasken, vil vinen være som uåbnet, og den kan dermed opbevares i op til tre måneder

Coravin udfører jævnligt stikprøver, hvor professionelle vinsmagere ikke har kunnet smage forskel på uåbnede flasker sammenlignet med flasker, som har været åbnet med Coravin-systemet.

Se vores udvalg af produkter til Coravin-systemet her: