Spring navigationen over
Smart-home-guide-1920x320

Kom godt i gang med dit smart home

Smart home produkter er mere end luksus. De kan hjælpe dig med at spare på strømmen, gøre dit hjem mere sikkert og skabe et bedre indendørsklima – og på mange måder gøre din hverdag en del nemmere. Men hvordan kommer du bedst mulig i gang med et smart home? Og hvor skal du starte? Vi har lavet en guide til dig, så du kan komme godt i gang. 

smart-home-belysning-820x470-2021-dkv1

Hvad er et smart home?

Et smart home er en samling af smarte produkter, der er koblet op på dit internet, som du enten kan styre med din stemme eller telefon, tablet og computer. TV, højttalere, netværk, belysning, hvidevarer og varmeprodukter er blot nogle af de kategorier, der er blevet smarte – for ikke at nævne sikkerhedsudstyr som dørlåse, overvågningskameraer og brand- og indbrudsalarmer. 

Men ”dumme” produkter kan faktisk gøres smarte med et Wi-Fi stik, så længe de kan tændes og slukkes. De fleste smarte Wi-Fi stik kan styres med en app og en stemmestyret assistent som Google Home Nest. På den måde kan du indstille en timer til lys eller automatisere din vaskemaskine til at vaske tøj på til et tidspunkt, hvor strømmen er billigere.

Smart home produkter du bør kende

Vi har lavet en oversigt til dig over de forskellige typer smart home produkter, som du bør kende for at komme godt i gang med dit smart home. Klik på produkterne og læs mere om de 4 kategorier længere nede på siden.      

Smartere sikkerhed

Vi introducerer her en række produkter til hvordan du kan gøre dit hjem mere sikkert på en smartere måde. 

smartbelysning-820x470px-2021-dkv1

Smartbelysning

Smart belysning kan reducere elregningen og lade dig få lys, der kan dæmpes, uden at du skal have fat i en elektriker. Og du kan glæde dig over, at du kan dæmpe lyset, uden at du skal rejse dig fra sofaen – enten via din stemme eller telefon. Lyset kan følge dig omkring i dit hjem – hvis du også har bevægelsessensorer. Det kan tænde automatisk, når du går ud af rummet eller nænsomt vække dig om morgenen med en simuleret solopgang. Flere af de smarte elpærer på markedet kan skabe lys i flere millioner forskellige farvenuancer, hvilket er mere end bare et flot trick, da det lader dig tilpasse atmosfæren i hvert rum til dit humør.

Philips Hue er markedsleder, når det kommer til smartbelysning, og har et bredt udvalg pærer og lamper. Lyset kan sågar indstilles til at passe til det, du ser i fjernsynet, og selvfølgelig er Philips HUE kompatibel med Google Home. Andre alternativer indenfor smartbelysning er LIFX. Derudover kan du kontrollere eksisterende lamper via et smart wi-fi-stik, der sættes direkte til stikkontakten. Her kan D-Link DSP-W218 nævnes som eksempel.

Smartere underholdning

Du bruger måske allerede flere smarte enheder i dit hjem, uden at du tænker på dem som værende sådan. Smart-TV, Chromecast og Apple TV er noget mange forbinder med et smart home, hvor det længe har været muligt at streame serier på streamingtjenesterne. Og med den store udbredelse af smart højttalere med stemmeassistenter kan du nemt og enkelt styre alle smarte enheder.    

Smartere husholdning

Hvis du står for at udskifte kaffemaskinen, støvsugeren, plæneklipperen eller hvidevarerene kan du ligeså godt tænke smart. Brug smartphonen til at tjekke indholdet i køleskabet, mens du står i butikken. Sæt ovnen i gang inden du kommer hjem og spar penge på strømmen ved at sætte hvidevarer som eksempelvis vaskemaskinen eller tørretumbleren i gang på bestemte tidspunkter. 

Smartere indeklima og opvarmning

Vi bruger gladelig penge på de bedste møbler og de bedste produkter til underholdning. Men hvornår brugte du sidst penge på den luft, du indånder hver dag? Med indeklima og opvarmingsprodukter vil du hele tiden kunne måle temperaturen og få tips til hvordan du optimere ventilationen og dermed spare på energiomkostningerne.