Spring navigationen over
  • Kokken damper fisk i plastikboks i en Bosch accentlineovn med dampfunktion

    Bosch accent | line

    – ovne med dampfunktion

    Se dampovnene her

    Hvordan bruges dampovne fra Bosch accent line?

    Takket være damp gør den nye Bosch accent line-ovne med PerfectSteam Plus det lettere at tilberede hurtige og sundere måltider. Den opgraderede dampfunktion sikrer nøjagtig temperatur og korrekt fugtighedstryk på op til 120 grader. Det giver dig en kortere forberedelsestid og tager sig endnu bedre af vitaminer og mineraler i din mad. Derudover gør det det lettere at bage sprødt, luftigt bagværk eller lave en saftig søndagssteg.

    Læs mere om Bosch-dampovne, så du let kan dampende nærende, hurtige måltider og sprødt og luftigt brød.

    Den perfekte ingrediens til perfekte resultater: damp

    Findes der noget bedre end duften af frisk bagt brød - med en perfekt skorpe på ydersiden og stadig saftigt indeni? Det er let, når du bruger dampfunktioner på Bosch-ovne.

    Sådan bruger du dampfunktionerne:

    Opskrift på hjemmelavet surdejsbrød

    Ingredienser til 1 brød ca. 30 skriver:

    Fresh Sourdough bread served on a table with butter seen from above

    Surdejen
    50 g surdej, hjemmelavet eller få den fra dit lokale bageri.
    375 g rugmel (type 1150)
    375 ml lunkent vand

    Brøddejen:
    350 g rugmel (type 1150)
    300 g hvedemel (type 405 or 550) 
    20 g tørgær
    1 spsk honning
    250 ml lunkent vand
    20 g salt

    Tilberedning:

    1. Fodr surdejen dagen før: Bland surdejen med rugmel og vand i en skål. Lad stå et lunt sted i 24 timer.
    2. Dagen efter: Fjern 50 g af surdejsblandingen og gem til andet brød. Tilsæt surdejsblandingen i en skål med de resterende ingredienser til brøddejen undtagen saltet og ælt til dejen er glat. Dæk til og lad hæve i 40 minutter et lunt sted.
    3. Ælt saltet ind i den hævede dej, form et brød, drys lidt mel på universalformen (eller brug bagepapir), og læg brødet ovenpå. Lad hæve i ca. 30 minutter.Bag brødet som anvist Lad det færdigbagte brød køle af på en rist

    Placering i ovnen: midten

    Varmluft 220 °C

    Damptilførsel:3

    Bagetid: 15 minutter    

     Derefter

    Varmluft 180 °C

    Bagetid: 50-60 minutter

    Du finder opskriften i Home Connect-appen blandt mange andre lækre retter, du kan prøve!

    Læs mere om Bosch accent line: